Halliin kansainvälinen ICT -yhteisö

Jämsän Hallin alueelle on nousemassa kansainvälinen datakeskus, josta löytyvät tilat sekä palvelut useammalle alan yritykselle. Palvelinkeskusten toivotaan houkuttelevan alueelle paljon muutakin liiketoimintaa.

Halliin haetaan yrityksiä tai julkisia toimijoita, jotka haluavat hyötyä Hallin vahvuuksista. Yritysten toimiala voi olla ICT, tai yrityksellä on muuten liiketoiminnassaan suuri tarve informaation varastoinnille tai käsittelylle. Luonnollisesti alueelle sopisi hyvin alan tuotekehitystä ja tutkimusta, sanoo NxtVn Jämsän operatiivinen johtaja Seppo Lindén.

NxtVn on teknologiaan keskittyvä kansainvälinen kehitysyhtiö, ja se on ostanut Hallista Ilmavoimien entisen teknillisen koulun tilat datakeskuskäyttöön.

Lindén kuvaa NxtVn:n roolia Hallissa datakeskustoiminnan mahdollistajana. NxtVn hoitaa alueen toimintakuntoon yrityksiä varten. Asiakkaat tulevat alueelle, jossa on valmiina kaikki toiminnan edellytykset, kuten kaavoitus, ympäristöluvat sekä varmennettu sähköverkko ja tiedonsiirtoyhteydet. NxtVn:n pyrkimyksenä on, että varsinkin ulkomaalaisen toimijan kynnys sijoittua Suomeen olisi mahdollisimman matala.

Halliin on helppo tulla ja käynnistää yritystoiminta. Yrityksen tarpeesta riippuen tarjoamme käyttöön tonttia, rakennusta tai ihan valmista palvelusalia. Tarjoamme myös pilvipalveluja, Lindén sanoo.

Turvallisuus on Hallin valtti

linden_datakeskus_nxtvn halliHallin datakeskus on Lindénin mukaan uudenlainen konsepti, jollaisia ei koko maailmassa ole vielä kovinkaan montaa. Alan markkinat ovat suurelta osin kansainvälisiä.

Lindén toteaa, että Hallin alueen valtti kansainvälisillä markkinoilla on turvallisuus. Suomi on nykymaailmassa poikkeuksellisen turvallinen kolkka, ja Halli on Ilmavoimien entisenä alueena vielä erityisen turvallinen.

-Halli on valmiiksi turvallisuusorientoinut alue, siellä on vuosikymmenien aikana kehittynyt kulttuuri toimia turvallisesti.

Datakeskukset ovat skaalautuvaa liiketoimintaa, eli kysynnän kasvaessa toimitilaa pitää pystyä kasvattamaan. Hallissa tämä onnistuu mainiosti. Lindén toteaa, että NxtVn:llä on rakennuslupaa alueelle hyvin paljon.

Lindén mainitsee myös, että Hallin vahvuus on jo olemassa oleva infrastruktuuri, jota hyödyntämällä asiakkaat voivat keskittyä ydinliiketoimintaansa.

 

Takaisin pääsivulle