Jämsässä on perheille kaikki tarvittava

Jämsässä yhdistyvät kaupungin palvelut, monipuoliset liikuntamahdollisuudet sekä keskisuomalainen luonto. Pohjoismäen perhe on asettunut Jämsään.

Arkkitehtitoimisto Zanerin toimitusjohtaja, arkkitehti Pasi Pohjoismäki toteaa Jämsän olevan hänen perheelleen juuri sopivan kokoinen kaupunki.

Monet tulevat ruuhka-Suomesta takaisin Jämsään, kun lapset menevät kouluun. Jämsä on turvallinen, ja ilmapiiri kaupungissa on hyvä.

Pohjoismäki itse on puolisonsa Katjan kanssa tullut Jämsään Pohjanmaalta, muutto kulki ensin Jyväskylän kautta.

Pohjoismäki toteaa, että yrittäminen on nyky-Suomessa haasteellista, mutta Jämsässä kaupunginjohto on hyvin perillä yrittäjien tilanteesta.

Jämsässä kaupunki ja yrittäjät ovat yhteistyökumppaneita. Olemme samalla puolella pöytää. Positiivisin mielin odotan tulevaa.

Pohjoismäen mielestä Jämsän seudulla on yrittäjille mahdollisuuksia.

Yrittäjälle löytyy Jämsästä paljon tietoa ja taitoa, kun sitä vain osaa pyytää. Kulkuyhteydet joka suuntaan ovat myös erittäin hyvät, olemme solmukohdassa.

Lapsiperheen arki sujuu

Pohjoismäen perheeseen kuuluu kolme kouluikäistä lasta, ja siksi seudun koulut ja päiväkodit ovat heille tärkeitä. Pasi Pohjoismäki toteaa, että Jämsässä on rakennettu uusia kouluja ja päiväkoti, joissa on terve sisäilma.

-Voin laittaa kolme kouluikäistä joka päivä kouluun hyvillä mielin, ja se on hyvä asia.

Jämsän palvelujakin Pohjoismäki pitää hyvinä. Merta edemmäs ei ole tarvinnut lähteä kalaan, erikoisemmatkin tarpeet ovat löytyneet Jämsästä.

Katja Pohjoismäki sanoo, että perheen on helppo elää Jämsässä. Kaikki lapsiperheiden palvelut, koulut ja päiväkodit ovat helposti saatavilla ja lähellä. Jämsässä on myös pienen kaupungin etuja, ihmiset oppivat nopeasti tuntemaan toisensa ja auttavat mielellään.

Jämsässä on monipuoliset ja hyvät harrastusmahdollisuudet. Liikuntaa voi harrastaa laidasta laitaan, ohjatusti tai omatoimisesti.

-Liikuntaseurojen, nuorisojärjestöjen ja yksityisten liikunta-alan yritysten tarjonnasta löytyy meidän perheelle kaupungin palvelujen lisäksi riittävästi vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, Katja Pohjoismäki sanoo.

Perhe ihastui Jämsään

Laskettelun harrastamiseen Jämsä on suorastaan erinomainen paikka. Pohjoismäen perheessäkin harrastetaan laskettelua.

-Jos vastaavia mahdollisuuksia pitäisi hakea muualta, niin aika kauas pohjoiseen pitäisi mennä, Pasi Pohjoismäki toteaa.

Pohjoismäet muuttivat Jämsään vuonna 1999 Katjan saatua työn Jämsän kaupungin liikuntapalveluista. Pasi Pohjoismäki tuli töihin jo olemassa olevaan arkkitehtitoimistoon, jonka osakas hänestä tuli melko pian. Kymmenen vuotta sitten hän oli perustamassa Zaner Oy:tä. Zanerilla on toimistot Jämsässä ja Jyväskylässä, asiakkaita on ympäri Suomen.

-Rakensimme omakotitalon Jämsään vuonna 2000. Yrityksen ja ystävien kautta tänne on tullut jo paljon siteitä.