Matkaajia kuhiseva risteyspaikka

Hotelli Jämsä ja Neste Jämsän Portti sijaitsevat vierekkäin tien vastakkaisilla puolilla risteysalueella, jossa Jämsään vievä Kauhkialantie yhdistyy Jyväskylä-Tampere -tiehen sekä Lahden tiehen. Risteysalue on mitä otollisin liike-elämälle. Risteyskohdan liikenneympyrästä ajaa vuosittain läpi 3,6 miljoonaa autoa.

Hotelli Jämsän toimitusjohtaja Hennariikka Hasala toteaa, että heille on risteyksen viereen helppo pysähtyä.

– Hotelli näkyy hyvin kulkijoille. Vaikka liikennettä on paljon, niin silti risteysalue on viihtyisä ja maaseutumainen.

Jämsän risteyspaikka on Hasalan mukaan jo tullut tunnetuksi matkailijoille.

– Asiakkaat tuntevat oikein hyvin risteyksen liikenneympyrän keskellä olevan paperikoneen telan ja meidän hotellin edessä olevan hirvipatsaan.

Jyväskylän läheisyys on hotellin pitäjälle myös eduksi. Hasala sanoo, että Hotelli Jämsä on varahotellina, kun Jyväskylässä pidetään messuja tai muita suurtapahtumia. Jos Jyväskylän hotellit ovat täynnä, niin jonkin verran matkailijoita tulee Jämsäänkin.

Risteysalueelle sopii lisääkin yrittäjiä. Hasala toteaa, että Hotelli Jämsä hyötyy kaikesta, joka saa ihmiset ja ryhmät liikkeelle. Hän muistelee, että joskus alueelle on suunniteltu muun muassa monitoimihalleja urheilijoille ja sisäleikkipuistoa lapsille.

Risteysalue on vilkas kauppapaikka

Neste Jämsän Portin yrittäjän Matti Järvisen mielestä risteysalue on Jämsän seudulla heille paras paikka. Paikallisten asukkaiden lisäksi ohiajavista matkailijoita löytyy paljon asiakkaita. Matkailijoiden osuus asiakkaista on vaikuttanut Järvisen mukaan myös Neste Jämsän Portin tarjontaan. Järvinen epäilee, että Neste Jämsän Portti ei olisi kehittynyt nykyisenlaiseksi, jos yritys olisi vain paikallisten asiakkaiden varassa.

– Ravintolatoimintaa olemme kehittäneet viimeksi. Ihmisten palveluja kysytään enemmän, autot tarvitsevat vähemmän huoltoa.

Himoksen läheisyys näkyy Järvisen mukaan Neste Jämsän Portin asiakaskunnassa, varsinkin sesonkiaikoina.

– Himoksen tapahtumaviikonloput näkyvät meillä, samaten talvella näkyy suksikansaa.

Järvisen mukaan risteysalueelle sopisi vielä yrittäjiä. Alueessa on potentiaalia, ja tarjolla on kaavoitettuja tontteja. Asiakasvirtakin on jo valmiina.

– Tänne sopisi hyvin kauppakeskuksia, ja vaikka tehtaanmyymälöitä.

Risteysalue ei ainakaan hiljene tulevaisuudessa. Järvinen toteaa, että kun Tokmannin tavarataloa oltiin tuomassa risteysalueelle, niin alueesta tehtiin liikenneselvitys. Selvityksen mukaan risteysalueen liikenne kasvaa noin prosentin verran vuosittain.

Takaisin pääsivulle