Vehkalan perinteikäs farkkukauppa

 Jämsä on yrittäjälle hyvä kauppapaikka

Vehkala Jeans Dealer on perinteinen jämsäläinen vaate-alan kivijalkakauppa. Kauppapaikka on pysynyt samana 1930-luvun lopulta saakka, Vehkalan liike on Jämsän keskustassa eli Seppolassa.

– Isovanhempani muuttivat Jämsään vuonna 1938, ostivat tämän rakennuksen ja perustivat Vehkalan liikkeen. Heidän esikoisensa ja miniä, eli minun vanhempani, jatkoivat 1960-luvulta 1990-luvun puoleen väliin, ja sen jälkeen minä olen pitänyt liikettä, Markku Vehkala kertoo.

Aluksi Vehkalan liike oli kahvila, mutta pikku hiljaa vaatepuoli valtasi kaupan. 1960-1970 -lukujen taitteesta liike on keskittynyt farkkuihin.

Markku Vehkala kertoo, että paikallinen väestö on heidän asiakaskunnassaan tukijalka, mutta matkailijoista löytyy myös paljon Vehkalalle asiakkaita. Himoksessa käy paljon lomailijoita ja seudulla on hyvin paljon kesämökkiasutusta, ja näistä riittää väkeä myös Vehkalan liikkeeseen ympäri vuoden.

Vehkala Jeans Dealer oli v. 2017 mukana myös Nelosen Erikoisliikemiehet Petelius & Perälä -ohjelmassa. Markku Vehkala kertoo, että ohjelma toi liikkeeseen paljon uusia asiakkaita eri puolilta Suomea.

– Asiakkaita on tullut Jyväskylästä, Tampereelta, Turusta, Oulusta ja kaukaisimmat Ruotsista saakka. He olivat toki muutenkin matkalla Suomessa, mutta päättivät ohjelman nähtyään ajaa Jämsän kautta.

Jämsän kaupunki on keskeisellä paikalla

Markku Vehkalan mielestä Jämsän paras puoli kauppapaikkana on kaupungin keskeinen sijainti. Jämsään on helppo tulla kaikkialta, hyvät maantieyhteydet ja rautatie kulkevat kaikkiin ilmansuuntiin.

– Jämsä on myös tavattoman kaunista ja vehreää järviseutua, Vehkala sanoo.

Hän ylistää Jämsän kaupungin apua yrittäjille.

– Kaupungin kanssa kaikki sujuu, aina olen saanut apua, kun olen jotain kysynyt.

Muutenkin Jämsä on Vehkalan mukaan kaupunki, jossa asiat sujuvat. Hän kertoo Erikoisliikemiehet -ohjelman kuvausryhmän olleen vaikuttunut siitä, miten helppoa Jämsässä oli kuvata.

– Tuottaja ihmetteli, miten käsittämättömän hyvin kaikki sujui, yhteistyö oli hyvää kaupungin ja muiden yrittäjien kanssa. Kun apua kysyttiin, niin vastaus oli aina, että tottakai. Katujen sulkeminen, kuvausluvat ja muut onnistuivat hienosti, Vehkala kertoo.

Vehkalan farkkukauppa aikoo tulevaisuudessa kehittää myös liikkeen verkkokauppaa. Vehkala Jeans Dealerin vaatekauppa on netissä osoitteessa farkkukauppa.fi.

– Perustamme on jatkossakin kivijalassa ja henkilökohtaisessa asiakaspalvelussa, mutta verkkokauppa tarjoaa mielenkiintoisen lisän tähän kokonaisuuteen ja toimii myös näyteikkunana varsinkin pitkämatkalaisille, Markku Vehkala sanoo.