Jämsässä koulutus tuo osaavaa työvoimaa

Jämsässä koulutus on monipuolista ja sitä on laidasta laitaan. Yrittäminen Jämsän seudulla ei jää kiinni ainakaan osaavasta työvoimasta, toteaa Gradia Jämsän rehtori Petteri Järvinen.

– Voimme alalla kuin alalla ripeästi räätälöidä täsmäkoulutuksia. Koulutuksessamme käytämme paljon myös oppisopimuskoulutusta, hän sanoo.

Koulutus Jämsässä

Gradia Jämsässä (ent. Jämsän ammattiopisto) opiskelee noin 750 aikuisopiskelijaa ja noin 650 nuorta opiskelijaa. Perustutkintoja voi tehdä useammasta alasta, metsäalasta matkailuun ja tietotekniikasta autoalaan.

– Suurimmat koulutusalat meillä ovat sosiaali- ja terveysala, metsäala, autotekniikka ja logistiikka, Järvinen kertoo.

Gradia Jämsän erikoisuus on ammatilliseen koulutukseen yhdistetty huippu-urheilijoiden valmennus. Painopistelajeina yhdistelmäkoulutuksessa ovat enduro, motocross ja suunnistus, muita lajeja ovat muun muassa yleisurheilu, lumilautailu, hiihto ja jalkapallo. Jämsän ammattiopisto tekee nuorten huippu-urheilijoiden osalta yhteistyötä Olympiakomitean ja eri lajiliittojen kanssa.

Töihin tai jatko-opintoihin

Järvinen toteaa, että Gradia Jämsän opiskelijat sijoittuvat hyvin opintojen jälkeen. Opiskelijoiden tilannetta kartoitetaan keväisin, ja selvityksen mukaan valtaosa heistä pääsee töihin tai jatkaa opintojaan.

Gradia Jämsä kerää opiskelijoita myös ympäristön kunnista.

– Noin 40 prosenttia opiskelijoistamme on jämsäläisiä, Järvinen kertoo.

Jämsän keskeinen sijainti on koulutuspuolellakin suuri etu. Seudun koulutustarjonta tukevoituu vielä huomattavasti, kun otetaan mukaan sadan kilometrin säteellä Jämsästä olevat oppilaitokset. Tämän matkan sisälle mahtuvat niin Jyväskylän kuin Tampereen yliopistot, Tampereen teknillinen korkeakoulu sekä Jyväskylän ja Tampereen ammattikorkeakoulutkin. Kaiken kaikkiaan sadan kilometrin säteellä Jämsästä löytyy 65 000 korkeakouluopiskelijaa ja 55 000 ammattillisen toisen asteen opiskelijaa.