Mönkijöitä ja moottoripyöriä ympäri Suomen maan

Moottoripyöriä ja mönkijöitä myyvän Huolto-Kaksikko J-P Laineen työntekijöitä yhdistää yksi asia, kaikki ajavat moottoripyörillä.

-Moottoripyörillä ajavina puhumme asiakkaidemme kanssa samaa kieltä, ymmärrämme paremmin heidän tarpeensa, sekä tietysti osaamme auttaa helpommin monessa asiassa, liittyivät ne sitten pyörän ostoon, huoltoon tai vaikka lisä- ja ajovarusteiden hankintaan, Huolto-Kaksikon Juha-Pekka Laine sanoo. Laine on Huolto-Kaksikon yrittäjä yhdessä Tiina Hyvärisen kanssa.

Huolto-Kaksikko J-P Laine on täyden palvelun kauppias. Ajoneuvo-ja laitemyynnin lisäksi Huolto-Kaksikolta saa niin tarvikkeet, varaosat kuin huollonkin.

Juha-Pekka Laine toteaa, että heillä tarjotaan asiakkaille hieman enemmän kuin muualla. Huolto-Kaksikko pitää isoa varastoa, tarvittavat osat ja varusteet löytyvät heti asiakkaan mukaan.

Helsingistä kävi hiljattain asiakkaita, ja he totesivat, että täällä on paljon enemmän tavaraa kuin Helsingissä, Laine sanoo.

Hyvä palvelu ja laajat valikoimat ovat tehneet Huolto-Kaksikon tunnetuksi ympäri Suomea.

-Internetin moottoripyörä- ja mönkijäkeskusteluissa usein kysyvälle vastataan, että soittakaa Jämsään, siellä ne tietävät, Huolto-Kaksikon myyntivastaava Veijo Toimela kertoo.

Huolto-Kaksikko on saanut myös tunnustusta työstään. Viime vuonna Yamaha Motor Finland valitsi Huolto-Kaksikon vuoden mönkijäjälleenmyyjäksi.

Huolto-Kaksikko myy Jämsästä moottoripyöriä ja mönkijöitä kaikkialle Suomeen. Haastattelun jälkeen Veijo Toimela oli lähdössä viemään mönkijää Helsinkiin, hieman aikaisemmin mönkijä oltiin toimitettu Sodankylään. Laine ja Toimela arvioivat, että kolme neljäsosaa Huolto-Kaksikon myynnistä on muualle kuin Jämsän seudulle.

Olemme kasvaneet omalla alallamme isoksi yritykseksi, ja siksi pystymme tarjoamaan jämsäläisillekin tasokkaan palvelun, Laine sanoo.

Jämsän keskeinen sijainti on etu Huolto-Kaksikolle. Laine toteaa, että kun Jämsästä vetää parinsadan kilometrin säteellä kaaren, niin alueen sisälle jää paljon asiakkaita.

 

Juha-Pekka Laine aloitti moottoripyörien kanssa työskentelyn sivutoimena 1980-luvun puolivälissä. Päivätyön jälkeen hän korjaili iltaisin moottoripyöriä.

Laine oppi taitavaksi työssään. Hän voitti myöhemmin muun muassa Suomen mestaruudet Hondan ja Yamahan moottoripyörien asentajakisoissa. EM-kisoissakin Laine sijoittui lähelle kärkipäätä.

Maine levisi, että osataan sitä Jämsässäkin, hän muistelee.

Pikkuhiljaa Huolto-Kaksikkoa on kasvatettu maltilla ja harkiten. Suurin harppaus oli vuonna 2014, kun nykyinen liiketila ostettiin ja kunnostettiin.

Alalla oli tuolloin kova laskusuhdanne, mutta otimme riskin. Silloin ei ollut muuta mahdollisuutta kuin laajentaa tai lopettaa, Laine muistelee.

Hän kiittelee Jämsekin ja Jämsän kaupungin asiantuntija-apua uuden liiketilan rakentamisen ja rahoituksen suunnittelussa.

Moottoripyörien myyntimarkkina on muuttunut rajusti Huolto-Kaksikon aikana. Laine sanoo, että aikaisemmin alalla riitti, jos uskontonumero oli kymppi ja matematiikka nelonen, nyt tilanne on päinvastoin.

Alalla ei enää pärjää, jos ei suunnittele ja tee laskelmia. Kun aloitimme, niin Suomessa myytiin vuodessa 14 000 moottoripyörää, viime vuonna myytiin enää kolme tuhatta moottoripyörää.

Laine on luottavainen Huolto-Kaksikon tulevaisuuteen. Hän uskoo, että hyvä palvelu ja hyvä saatavuus ovat valttia jatkossakin.

Nykyään menee jo alalla jonkin verran paremmin. Kyllä meillä nenä pysyy pinnalla.

Jotain uuttakin Huolto-Kaksikko saattaa tulevaisuudessa keksiä. Muutaman vuoden vanha liikerakennuskin jo alkaa tuntua pieneltä.

Yrittäjän pitää koko ajan miettiä jotain uutta, ei saa jäädä makaamaan, Laine sanoo.