Uutta liiketilaa vilkkaalle risteysalueelle

Jämsän keskustan kupeessa olevalle Jyväskylä-Tampere -tien ja Lahdentien risteysalueelle ollaan suunnittelemassa uutta liiketilaa.

Uuden liiketilan tontti on risteysalueen huoltoasemien takana Pahkalankadulla. Liiketilan koko tulisi olemaan noin 2000 neliömetriä. Rakennukseen on tarkoitus tehdä useita liiketiloja, joiden koko vaihtelee 200 ja 750 neliömetrin välillä. Liiketilan sisäkorkeus tulee olemaan noin 5-6 metriä, ja tiloja on mahdollista tehdä osittain myös kahteen kerrokseen. Rakennuksen suuri pihamaa asfaltoidaan.

Hankkeen takana on jämsäläinen A1 Kiinteistöt Oy.

Liiketilan rakentaminen alkaa heti, kun kiinnostuneita on tarpeeksi. Jos kiinnostuneet ottavat pikapuolin yhteyttä, niin he pääsevät mukaan suunnittelemaan tiloja mieleisikseen, sanoo A1 Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Matti Järvinen.

Risteysalue on loistava kauppapaikka. Ohi kulkevilla teillä on hyvin runsas liikenne. Muutama vuosi sitten tehdyn liikennemittauksen mukaan risteyksen läpi kulkee vuosittain noin 3,6 miljoonaa autoa. Alueella jo nyt olevat yritykset antavat ohikulkijoille hyvän syyn pysähtyä.

Matti Järvinen pitää risteyksen luona Neste Jämsän Portti -liikenneasemaa.

Ohikulkuliikennettä voi hyvin hyödyntää. Logistiikkakin on alueella hyvä, Jämsän keskusta on lähellä.

Järvinen kertoo, että uuden liiketilan suunnittelemiseen lähdettiin, koska risteysalueella on ollut kova kysyntä tiloista. Hän toteaa, että alueelle sopii hyvin minkä alan yritys tahansa, mutta autoilualan yrityksiä alueella on ennestään jo paljon. Lähellä on niin katsastusasema kuin rengasmyyntiäkin, ja saman alan yritykset voisivat hyötyä toisistaan.

Matti Järvinen tuntee risteysalueen hyvin. Hän on jo toisen polven huoltoasemayrittäjä alueella. Järvisen isä perusti huoltamon risteysalueelle 1960-luvun puolivälin jälkeen.

Pikkupojasta saakka olen jo pyörinyt täällä. Itse olen ollut tässä virallisesti yrittäjänä vuodesta 1981 lähtien. Meillä on yli 50 vuoden perinteet tällä alueella, hän sanoo.

Risteysalue on Järvisen mukaan 50 vuodessa kehittynyt hitaasti, mutta varmasti. Vuonna 2015 Tokmanni avasi tavaratalon aivan risteyksen vieressä, ja se on entisestään piristänyt aluetta. Järvinen toteaa, että alueelle hyvin mahtuu vielä useampikin yrittäjä, Jämsän kaupungilla on risteyksen tuntumassa vielä vapaita tontteja.

Lisätietoja ja varaukset