Myllymäki on paras mahdollinen paikka

Vahva lattia, nosturi valmiina ja kattokin korkealla.  Mänttä Pump Works Oy eli MPW löysi sopivat toimitilat Myllymäestä.

MPW:n toimitusjohtaja Jukka Isoniemi myhäilee tyytyväisenä. Teollisuuden pumppuihin ja prosessilaitteisiin keskittyvän yrityksen muutto on onnistuneesti tehty. Toiminta on päässyt vauhtiin Jämsän Myllymäessä.

Paikkana tämä on meille tosi hyvä. Täältä löytyi valmiina kaikki tarvittava. Oli vahvistettu lattia, isot nosturit ja katto korkealla.

Ison plussan saa myös sijainti. Yrityksen yhteistyökumppaneita löytyy läheltä. Jämsästä on helppo lähteä joka suunnalle.

Tällä alueella on paljon metallialan alihankkijoita. Sekin on meille etu.

 

Tieto-taitoa löytyy

Yrityksen juuret ovat Mäntässä. Toiminnan alkupontimena oli Serlachiuksen pumpputehdas ja sen perintönä jatkunut mänttäläinen pumpputeollisuus. MPW:n perustajilla Jukka Isoniemellä ja Tony Hietalalla on molemmilla pitkä työkokemus pumppujen ja prosessien saralta.

Vuosien kokemus antoi pohjan oman yrityksen perustamiselle, ja vuoden 2017 alussa syntyi MPW. Pian alun jälkeen toimitilat Mäntässä kävivät kuitenkin pumppuyritykselle ahtaiksi.

Tilakartoituksen jälkeen uusi toimipaikka löytyi Jämsästä, Jämsekin tuella.

Ei uudella yrityksellä ole juuri koskaan varaa rakentaa heti omia toimitiloja. Siksi alkutaipaleella olevalle yritykselle on ensiarvoisen tärkeää, että löytyy nopeasti sopivat ja valmiit tilat, korostaa Isoniemi.

 

Avarat näkymät

Tila, jossa MPW on vuokralla, on Jämsän Yrityskiinteistöjen omistama. Vuonna 2007 rakennettu halli on hyväkuntoinen, ja se oli juuri sopivasti tyhjänä.

Meille 800 neliön verstastila on juuri sopivan kokoinen. Tänne mahtuu pumppukorjaus, koneistus, varasto ja hitsaamo, esittelee toimitusjohtaja.

Kaikkiaan yrityksen näkymät ovat avarat. MPW:n asiakkaita ovat teollisuus ja alan alihankkijat. Muutto toi sumaa, mutta muutenkin alalla pitäisi riittää tekemistä.

Tärkeä yhteistyökumppani ja toimittaja meille on saksalainen L&M -pumpen.

 

Kasvuhakuinen yritys

Tällä hetkellä MPW työllistää seitsemän henkeä.

Mutta jatkossa työntekijöitä on enemmän, uskoo Isoniemi toiveikkaasti.

Vielä kaikki työntekijät käyvät töissä Mäntästä käsin. Yrityksen talouspäällikkö Mirja Kurra ei pidä työmatkaa Mäntästä Myllymäkeen kuitenkaan liian pitkänä.

Ja toivottavasti uusia työntekijöitä löytyy lähempääkin.

Yhteen asiaan Kurra on kiinnittänyt huomiota Myllymäen alueella.

Jos täällä tehtäisiin pientä viilausta ja siistimistä, niin tästä saataisiin viihtyisä teollisuuspuisto. Ympäristön siisteys on tärkeä käyntikortti esimerkiksi ulkomaalaisia asiakkaita ajatellen, hän vinkkaa.

MPW:n siirtyminen Jämsän Myllymäkeen oli valmiiden toimitilojen ansiota. Kuvassa Marko Kellari ja Jani Niemelä tutkivat pumpun juoksupyörän kuntoa.

(Teksti: Päivi Ketolainen)