Tekijät kohtasivat Jämsän rekrytapahtumassa 27.1.2020

Tekijät kohtaavat -rekrytointitapahtuma Jämsässä houkutteli ihmisiä mukavasti Jokivarren puukoululle. Iltapäivän aikana arviolta 300-400 ihmistä osallistui tapahtumaan. Varsinkin tapahtuman ensimmäiset kaksi tuntia olivat hyvin vilkkaita ja ajoittain tapahtumapaikalla oli havaittavissa jopa pienoista ruuhkaa. Oli hienoa nähdä, että jämsäläiset työnteon mahdollisuudet kiinnostavat.

Rekrytapahtumassa oli mukana runsaasti työnantajia, mikä tarjosi osallistujille mahtavan tilaisuuden keskustella suoraan rekrytoijien kanssa. Tapahtumapaikalla kerätyn pikapalautteen perusteella työnantajat vaikuttivat tyytyväisiltä tapahtuman antiin eli rekrytointeja tapahtumassa luotujen kontaktien perusteella on luvassa.

Työpaikkojen lisäksi oppilaitokset olivat tapahtumassa vahvasti esillä. Oppilaitoksilta löytyy monipuolisia paketteja oman osaamisen päivittämiseksi. Myös oman osaamisen markkinointi kiinnosti ja TE-Palveluiden CV-klinikka saavutti suuren suosion. CV-klinikalla oli mahdollista saada sparrausta oman CV:n parantamiseen.

Työpaikkojen ja rekrytointien rinnalla yrittäjyyden teema oli tapahtumassa mukana. Yrittäjyys tarjoaa vaihtoehtoisen tavan työllistyä ja työllistää itsensä. Omapaja valotti tietoiskuareenalla kevytyrittäjyyden mahdollisuuksia. Kevytyrittäjyys tarjoaa matalan kynnyksen vaihtoehdon myydä omaa osaamista useammalle toimeksiantajalle samaan aikaan. Myös Jämsän yrittäjät olivat mukana tapahtumassa.

Työ osaajien houkuttelemiseksi Jämsään jatkuu. On tärkeää tehdä jämsäläisiä työnteon mahdollisuuksia tunnetuksi ja näkyväksi. Jämsästä löytyy kaikki tarvittava, meidän on vain osattava kertoa näistä mahdollisuuksista. Työnantajatietoutta on alettu keräämään www.investinjamsa.fi/toihin-jamsaan-sivuille, jolta löytyy mm. jämsäläisten työnantajien esittelyitä ja lisää on tarkoitus toteuttaa.

Ilahduttavaa oli nähdä, että myös opiskelijat olivat löytäneet tapahtuman. Kiitoksia tapahtumaan osallistuneille, tapahtuman näytteilleasettajille sekä muille tapahtuman järjestämisessä ja markkinoinnissa mukana olleille. Teitte mukavan oloisen ja tunnelmaltaan innostavan tapahtuman.

Tapahtumapäivässä mukana olivat 4H-yhdistys, Attendo, DuPont, Jämsän Ateria- ja Puhtauspalvelut, Jämsän Terveys, Jokilaakson Juusto, Jyki, Jämsän kaupungin varhaiskasvatus, Jämsän kaupungin sosiaali- ja terveystoimi, Keskimaa, Omapaja, Jämsän Patalahti, Patria Aviation, Posti, Prime Sales, Staffpoint, UPM, Vetrea, WorkPower, Gradia, JAMK, JYU, SASKY, TAMK, Jämsän yrittäjät ja Kunnari-Uravalmennus.

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Jämsekin, TE-palveluiden ja Jämsän kaupungin kanssa.