Rallitaidot puntariin Simulaattori- maailmassa

Rallilegenda Timo Mäkisen punainen Mini, joka taittaa pikataivalta konepelti auki, on ikoninen näky kaikille moottoriurheilun ystäville.

Mutta miltä tuo tilanne on mahtanut tuntua ratin takana? Muun muassa siitä voi ottaa tuntumaa Himoksen matkailukeskuksen kupeessa sijaitsevassa Simulaattorimaailmassa, jossa on poltettu rengasta ja pölistelty sorateitä turvallisesti sisätiloissa jo kymmenen vuotta.

Mini ja Ouninpohjan erikoiskoe kesältä 1967 on noussut nopeasti Simulaattorimaailman suosikiksi, mutta saman katon alla on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Pitkäjänteisten investointien myötä Himoksen Simulaattorimaailma on kasvanut alansa monipuolisemmaksi racing-simulaattorikeskukseksi Suomessa, joka vuokraa laitekantaansa myös yleisötapahtumiin eri puolille Suomea.

Toimitusjohtaja Marko Tuomisen mukaan alan teknologinen kehitys on ollut viime vuosina huimaa.”Nykyiset rallisimulaattorit ovat jotain ihan muuta kuin takavuosien kolikkopelit. Tarjolla on todella aidon tuntuinen ajokokemus, joka koukuttaa kaiken tasoiset kuskit mukaansa. Virtuaalilaseilla päästään vielä autenttisempaan tunnelmaan”, Tuominen vakuuttaa.

Simulaattorimaailma punainen Mini

Hauska päivä koko porukalle

Rallisimulaattorin pyörittely mielletään helposti isien ja poikien ajanvietteeksi. Tuomisen mukaan asiakaskunnassa on kuitenkin aiempaa enemmän myös naiskuljettajia.”Itse asiassa kaikkein kovimmat kisat ajetaan naisporukoilla. Aluksi vähän arastellaan, mutta sitten jäädään koukkuun. Rattia väännetään tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa”, Tuominen kertoo.

Ajosimulaattoreilla on myös liikenneturvallisuutta parantava vaikutus. Kun vauhdinhurman saa tyydytetyksi simulaattorissa, pysyy kaasujalka kurissa maantietaipaleella.”Yksi mottomme onkin lause: Kaahaa meillä – älä teillä”, Tuominen naurahtaa.

Simulaattorimaailma on auki tilauksesta vähintään kuuden hengen ryhmille. Todellista vauhdin hurmaa kaipaaville on erillistilauksesta tarjolla myös aidon ralliauton kyytiä pitkin paikallisia sorareittejä. Lisämausteena on karaoke sekä erilaisia konsolipelejä. Vauhdikkaan päivän voi päättää esimerkiksi ferrarihenkisessä saunassa.