Tehtaalla: Sinikka Långström, Nelonen Media Live

 

Sinikka Lånström
Nelonen Media Live

Sydän keltainen

Jämsä Tehtaan Päiväkahvilla sohvalle kertojan paikalle istahti todellakin jämsäläinen Tehtaan vakikasvo Sinikka Långström. Ainoastaan viikon elämästään hän on asunut muualla kuin Jämsässä. 19 ensimmäistä vuotta vierähti Jämsänkosken Paratiisissa, jossa Sinikan vanhemmat asuvat vieläkin.
– Jämsässä on ollut ihana elää ja kasvaa. Missään vaiheessa ei ole ollut sellaista fiilistä, että Jämsästä pitäisi päästä pois.

Lukion jälkeen seuraava opiskelupaikka löytyi Lahden AMK:sta. Sinikka ehti jo muuttaa Heinolaan asumaan ja viettää tuparit. Rakkaus kuljetti Sinikan kuitenkin jo viikon Heinolassa asumisen jälkeen takaisin Jämsään. Silloin Patrialla töissä ollut poikaystävä haki Sinikan muuttokuorman Chevy Vanilla Kuoreveden Halliin. Opiskelupaikka löytyi Pirkanmaan AMK:sta, jonka Mäntän toimipisteessä Sinikka opiskeli liiketaloutta ja sähköistä mediaviestintää.

Opiskelujen loppupuolella Sinikka oli Imnetissä (nykyisin Artio) työharjoittelussa. Harjoittelun kautta aukesi työpaikka Artiolla ja siellä vierähtikin kaikkiaan 10 vuotta aina vuoden 2011 loppuun asti. Artiolla työskentelyn aikana tuli myös perheenlisäystä. Töiden ohella Sinikka opiskeli Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ylempää amk-tutkintoa. Opintoihin liittyvän opinnäytetyön Sinikka teki HimosLomille asiakasviestinnästä.

Opinnäytetyön tekemisen kautta aukesi seuraava uusi urapolku ja Sinikka aloitti Himoslomien markkinointipäällikkönä. Neljä vuotta sisälsi hyvin kokonaisvaltaista Himoslomien markkinointia käsittäen mm. tapahtumat, ravintolat ja majoituksen. HimosLomien festari- ja konserttitoiminta kasvoi lopulta niin suureksi, että tapahtumatuotannot eriytettiin erilliseen yhtiöön ja syntyi N.C.D. Production. Tuossa vaiheessa Sinikka keskittyi pelkästään festareiden ja konserttien markkinointiin.

Vuonna 2018 Sinikan työnantaja vaihtui jälleen, kun N.C.D. Productionin liiketoiminta siirtyi Sanoma-konsernille ja syntyi Nelonen Media Live, joka on Sinikan nykyinen työnantaja.
– Tykkään työstäni ihan älyttömästi. Päätonttina mulla on markkinointi, nyt työnalla syksyn ja talven risteilyt ja ensi kesän 14 festarit ja siihen vielä konsertit päälle.

Tätä on Nelonen Media Live

Työpaikka sijaitsee fyysisesti Jyväskylässä Lutakonaukiolla. Sinikka onkin tehnyt säännöllisesti työpäiviä Jämsä Tehtaalla, mutta myös keittiön pöytä on tullut tässä korona-aikana tutuksi työnteon paikaksi.

Sinikka tunnustaa olevansa syksyihminen ja erilainen luontoläheinen tekeminen on mieleistä.
– Metsässä tulee kuljettua sienestäen ja marjastaen. Toki myös kotona oleva rescue-koira Oiva pitää huolen metsälenkeistä. Metsässä liikkuessa palautuu arjen kiireistä ja työstä parhaiten.

Sydän keltainen

Tutustu Jämsä Tehdas -etätyötilaan!