fbpx

Sijoitu Jämsään!

Kiinnostuitko?
Haluatko luoda menestystarinasi Jämsässä?

Jätä yhteystietosi. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Jätä yhteydenottopyyntö

Tutkitusti edulliset asumiskustannukset

Keskellä Suomea - lähellä kaikkea

Monipuoliset harrastusmahdollisuudet

Noin 20 000 asukasta

Miksi menisit muualle, kun voit tulla Jämsään?

Meillä on täällä reilusti harrastusmahdollisuuksia, Himoksen rinteet ja festarit, työmahdollisuuksia, uudet koulut sekä kaikki tarvitsemasi palvelut. Jämsässä asut väljästi lähellä luontoa, vaikka järven rannassa, ja isommissa kaupungeissa on helppo käydä kääntymässä. Kun asetut tänne, huomaat että arki on Jämsässä sujuvampaa.

Älä siis ohita tilaisuuttasi, vaan jää Jämsään. Sillä Jämsä jää sydämeen.

sydän pinkki

Elämän ruuhkavuosia – ilman ruuhkia

Jämsä on ihmisen kokoinen paikka asua, kasvattaa, tehdä työtä ja yrittää. Palvelut löytyvät napakassa paketissa, eikä arjen pyörittämiseen hukkaannu ylimääräistä aikaa. Lyhyet etäisyydet Jämsästä Jyväskylään ja Tampereelle laajentavat tarjontaa entisestään. Muuta Jämsään!


Kotoisa Jämsä logo

Monipuoliset harrastusmahdollisuudet

Jämsässä on monipuoliset mahdollisuudet urheiluun ja vapaa-ajan viettoon. Tarjolla on erilaisia liikkumisen mahdollisuuksia itsenäiseen tekemiseen. Tämän lisäksi lukuisat seurat ja yhteisöt järjestävät ohjattua harrastetoimintaa ympäri vuoden ja mahdollistavat kehittymisen aina maailman huipputasolle saakka.

Tutustu harrastusvalikkoon >>

Asumista ihmisen kokoisessa paketissa

Kaupunkikeskusta on tiivis ja kaikki tarvittavat peruspalvelut löytyvät läheltäsi. Kaupat, koulut, päiväkodit, terveydenhuolto ym. palvelut ovat kävely- tai lyhyen automatkan päässä. Jämsästä löytyy perusopetuksen lisäksi myös toisen asteen koulutusta (lukio ja ammattiopisto),  laadukas musiikkiopisto, työväenopisto sekä avoimen korkeakoulun opintokokonaisuuksia. Laadukas urheiluvalmennus on yksi toisen asteen opiskelun erityispiirteistä Jämsässä.

Jämsässä Keski-Suomen halvimmat asumiskustannukset 2,41 €/m²/kk

Jämsässä asumisen kustannukset ovat kohtuulliset ja rahaa jää muuhunkin tekemiseen. Vaihtoehtoja asumiseen löytyy monipuolisesti vuokra-asunnoista omistusasuntoihin. Valittavaa löytyy kaupunkikeskustan kohteista luonnon keskellä oleviin mahdollisuuksiin.

(Sis. kiinteistöverot ja kunnalliset maksut. Lähde: Keski-Suomen Kiinteistöyhdistyksen indeksitalovertailu 2020)

Heikki ja Heini Rosenholm päättivät muuttaa Heinin suvun kotikonnuille Länkipohjaan. He viihtyvät vanhassa talonpoikaismiljöössä.

Rosenholmit vaalivat Länkipohjan kulttuuriperintöä

Heikki ja Heini Rosenholm päättivät muuttaa Heinin suvun kotikonnuille Länkipohjaan. He viihtyvät vanhassa talonpoikaismiljöössä. Länkipohjaa Rosenholmit pitävät kolmen vuoden asuinkokemuksen perusteella itselleen loistavana asuinpaikkana.- Täältä löytyvät ne peruspalvelut, joita arjessa tarvitaan. On kauppa ja apteekki, jopa kuntosali.

Lue lisää
Salomaan perhe 9.12.2021

”Muutto Jämsään oli paras ratkaisu”

Se kolahti heti. Vaalea, iso omakotitalo, ja sijainti täydellinen; syrjässä, metsän reunassa, mutta ei kuitenkaan täysin korvessa. Joten ratkaisu oli sillä selvä – Jarkko ja Sini Salomaa pakkasivat keväällä 2021 muuttoauton ja suuntasivat kohti Jämsää. – Ei ole tarvinnut kertaakaan katua päätöstä muuttaa Jämsään. Meillä on täällä asiat oikein hyvin.

Lue lisää

Sofia Mattila ja lentämisen hurma

Kuusivuotiaasta asti laji on vienyt mennessään, ja nyt 15-vuotiaana hän kuuluu Suomen naisten mäkihypyn maajoukkueeseen. Sofia Mattila käy yhdeksättä luokkaa Jämsän Paunun koulun liikuntaluokalla. Koulu on suhtautunut urheilu-uraan ymmärtäväisesti ja joustavasti. Treenejä on lähes päivittäin, lajitreenien lisäksi ohjelmistoon kuuluu esimerkiksi lenkkeilyä, kuntosalia ja fysiikkatreenejä.

Lue lisää
Mika ja Krisse Parviainen sekä lapset Jimi Lahtinen ja Janina Saari muuttivat Jämsään elokuussa. Tampereella he käyvat katsomassa edelleen Ilveksen lätkämatseja.

Jämsästä löytyi tilaa hengittää

Parviaiset halusivat pois Tampereen hulinoista. Asuinpaikaksi valikoitui Jämsä. Kun paikkakunta oli valikoitunut, alkoi talon etsintä. Jämsässä olikin ilahduttavan paljon tarjontaa – ja millä hinnalla! Tampereella omakotitalojen hinnat olivat moninkertaiset verrattuna Jämsään, joten senkin vuoksi muutto pienempään kaupunkiin tuntui Parviaisista järkiratkaisulta.

Lue lisää
Vili Haromo

Kaksoistutkinto ja urheiluvalmennus ovat toimiva yhdistelmä

Vili Haromo suorittaa kaksoistutkintoa ja on urheiluvalmennuksessa. ”En ole kokenut tätä yhdistelmää lainkaan liian raskaaksi. Kouluissa ollaan joustavia, ja aikataulut on saatu hyvin soviteltua. Yhteistyö toimii kaikin puolin hienosti.”

Lue lisää

Veikon Koneen nuoret ammattilaiset panostavat palveluun

Mukava, avulias, ammattitaitoinen ja innostunut – muun muassa näillä sanoilla on kuvailtu jämsäläisen elektroniikkaliike Veikon Koneen nuoria myyjiä. Asiakkaisiin varsin positiivisen vaikutuksen tehneet 19-vuotiaat ovat Jalmari Lehtonen ja Tino Niemelä.

Lue lisää
Saija asuu perheineen idyllisellä Korvenmäen asuinalueella Jämsänkoskella.

Saija Silén on Saunamestari ja perinteen vaalija

Vuoden Saunamestarin titteli meni tänä vuonna ansaitusti jämsänkoskelaiselle puuhanaiselle, jolle sauna on sydämen asia. Hänet tunnetaan etenkin Juokslahdella sijaitsevan Saunakylän aktiivina, sekä rakennustutkijana, joka vaalii suomalaista perinnetietoutta ja jakaa sitä eteenpäin.

Lue lisää
Haaviston asukkaat - Marika Hakkarainen ja Juha Pihlajamäki

Uusi koti Haaviston tähtien alla

Marika Hakkarainen ja Juha Pihlajamäki muuttivat Helsingistä Haavistoon, sopivan pieneen kyläyhteisöön. Juha tekee töitä sovelluskehittäjänä ja Marika on taloushallinnon asiantuntija. Pääkaupunkiseudulla sijaitsevilla konttoreilla heillä on edelleen toimistopaikat, mutta työt sujuvat oikein hyvin etänä.

Lue lisää

Tehtaalla: Sinikka Långström, Nelonen Media Live

Viikkoa vaille ikänsä Jämsässä asunnut Sinikka on innostunut työstään Nelonen Media Livellä: ”Tykkään työstäni ihan älyttömästi. Päätonttina mulla on markkinointi, nyt työnalla syksyn ja talven risteilyt ja ensi kesän 14 festarit ja siihen vielä konsertit päälle.” Sinikka tunnustaa myös olevansa syksyihminen ja erilainen luontoläheinen tekeminen on mieleistä.

Lue lisää

Jämsä sijaitsee keskellä eteläistä Suomea

Etäisyyksiä Jämsään

 

 • Helsinki 220 km
 • Tampere 90 km
 • Jyväskylä 55 km
 • Lahti 115 km
 • Turku 250 km
 • Oulu 395 km
 • Pietari 450 km

Lentokentät

 • Tampere 100 km
 • Jyväskylä 80 km

Junayhteydet

 • Helsinki 2 h 44 min
 • Tampere 58 min
 • Jyväskylä 30 min