fbpx

Jämsä Tehdas etätyötilan logo

PALUU TEHTAAN ETUSIVULLE

Jämsä Tehdas FAQ

Tältä sivulta löydät vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin.

Sydän keltainen

Onko Tehtaan tilat käytettävissä tosiaan maksuttomana?

Kyllä on. Tilaa ylläpitää Jämsän kaupunki ja tällä hetkellä maksuttoman toiminnan mahdollistaa Keski-Suomen liiton myöntämä rahoitus. Nykyinen rahoitus on olemassa vuoden 2022 loppuun asti.

Koska Jämsä Tehdas on niin reilu, että antaa tiloja tällä hetkellä maksutta käyttöösi, lupaat sopivassa tilanteessa, esim. yhteisillä Tehtaan päiväkahveilla, jakaa palan osaamistasi myös muiden Jämsä Tehtaan käyttäjien kesken.

Sydän keltainen

Mihin voin jättää auton tai polkupyörän parkkiin työpäivän ajaksi?

Tehtaan rakennuksen molemmilta puolin löytyy kiekotonta pysäköintitilaa. Polkupyörät kannattaa laittaa parkkiin talon OK-auton puoleiselle puolelle, josta löytyy myös pyöräteline.

Jämsä Tehtaan pysäköinti

Sisäänkäynti tapahtuu Lindemaninkadun puolelta.

On kohteliasta, ettet jätä autoasi päiväksi parkkiin R-Kioskin paikoille.

Sydän keltainen

Jos tulen töihin pyörällä, onko Tehtaalla suihkutiloja?

Samassa rakennuksessa toimii kuntokeskus Karboni. Olemme sopineet Karbonin kanssa, että tehdaslaiset voivat käyttää Karbonin suihkutiloja. Yhteisömanagerilta löytyy ”lätkä”, jolla pääsee Karbonin tiloihin suihkuun.

Sydän keltainen

Mitä ruokapaikkoja löytyy Tehtaan läheltä?

Lyhyen kävelymatkan päästä löytyy useita lounaspaikkoja, mm. Vitikkalan kartano, Vehnäleipä, Elonen ja Döner. Lisäksi lähellä olevasta K-marketista löytyy ruuan noutopiste.

Sydän keltainen

Onko Tehtaan tilat käytössä ainoastaan arkisin klo 8-16 välisenä aikana?

Tehtaan ovet ovat auki arkisin 8-16. Mikäli sinulla olisi tarvetta työtilalle iltaisin tai viikonloppuisin, ole rohkeasti yhteydessä yhteisömanageriin. Asiat saadaan kyllä sujumaan.

Sydän keltainen

Mitä teen, jos lähden ennen varauksen päättymistä?

Jos et tarvitsekaan tilaa koko varauksen ajalle ja lähdetkin esimerkiksi tunnin aikaisemmin, on toivottavaa, että muokkaat varauksen päättymisajankohtaa. Jollain toisella saattaa olla juurikin tarve sinulta vapautuvalle ajalle.

Sydän keltainen

Olen opiskelija. Voinko käyttää Tehtaan tiloja?

No ehdottomasti! Jämsä Tehtaan käyttäjissä on tälläkin hetkellä opiskelijoita eli tilojen käyttäminen opiskeluun on myös mahdollista.

Sydän keltainen

Mitä, jos työpäiväni venyy yli klo 16?

Ulko-ovet menevät lukkoon klo 16. Ulos pääset tämänkin jälkeen, joten töitä ei tarvitse keskeyttää. Jos poistut tilasta klo 16 jälkeen, huolehdit vaan, että ovi ei jää auki. Isojen tilojen valot sammuvat itsestään, kun liike tiloissa loppuu.

Sydän keltainen

Voinko varata jonkun tilan koko päiväksi?

No todellakin!

Työpisteen tai työtilan voit varata juuri tarvitsemallesi ajalle. Varaus voi kestää koko päivän tai jos jos tarvitset tilaa vain pari tuntia, on sekin mahdollista. Varaukset teet osoitteessa jamsatehdas.desk.me-osoitteessa

Sydän keltainen

Kuinka paljon voin käyttää Jämsä Tehtaan tiloja?

Jämsä Tehdas haluaa tarjota hyvän työpäiväkokemuksen mahdollisimman monelle. Kuinka paljon on paljon on riippuvainen yleisestä varausasteesta. 2-3 työpäivää viikossa Tehtaalla on ehkä alkuvaiheessa sopiva ohjenuora eli sen verran viikon työpäivistä voit huoletta tehdä tehtaalla, jos vaan tilaa on.  Jos ”kiintiösi” viikon osalta on ns. täynnä, mutta illasta näyttää siltä, että paikkoja on seuraavalle päivälle vielä vapaana, niin älä epäröi tehdä varausta.

Pidetään kuitenkin siitä kiinni, ettei viikkoja etukäteen varata esim. jotain tiettyä työpistettä aina perjantaille. Näin jokaiselle tarjoutuu mahdollisuus kokea työpäivä juuri siltä pisteeltä.

Sydän keltainen

Miten toimin, jos järjestän palaverin Tehtaalla?

Sinä toimit vieraidesi isäntänä/emäntänä palaverin ajan.

Käytännössä tämä tarkoittaa seuraavia asioita:

  • Huolehdit, että vieraasi tietävät Tehtaan tärkeimmät vierailuun liittyvät toimintatavat. Näihin kuuluvat vähintään  maskin käytöstä, sukkasillaan tepastelusta sekä muista hygieniaohjeista kertominen. Lisäksi on hyvä informoida, että Tehtaalla on tallentava kameravalvonta.
  • Ennen palaveria huolehdit vieraidesi vastaanottamisesta. Vieraat voivat tulla Tehtaalle myös takaovesta.
  • Tehtaalla seuraamme kävijämääriä tilantointia varten. Kirjaathan omien tapahtumiesi osta kävijämäärät Tehtaan ilmoitustaululta löytyvän QR-koodin avulla tai tämän linkin takaa.

Sydän keltainen

Pystynkö muokkaamaan tekemääni varausta tai poistamaan sen?

Kyllä. Jos olet jo kyseisellä pisteellä, niin voit skannata pöydässä olevan QR-koodin, jolloin varausjärjestelmästä aukeaa kyseisen pisteen varaustilanne.

Mikäli haluat selailla kaikkia tekemiäsi varauksia ja mahdollisesti muokata niitä, omiin varauksiin pääset seuraavasti.

Klikkaa varausjärjestelmässä oikeasta yläreunasta omaa nimeäsi ja valitse sen jälkeen ’Omat tietoni’

Klikkaa varausjärjestelmässä oikeasta yläkuvasta omaa nimeäsi

Avautuvasta näkymästä pystyt helposti näkemään kaikki tekemäsi varaukset. Valitse haluamasi päivä ja klikkaa kyseisen päivän varausta.

Tämän jälkeen painat varauksen kohdalla muokkaa painiketta.

Tässä näkymässä voit muuttaa varauksen alkamis- ja päättymisaikaa tai poistaa varauksen kokonaan.

Sydän keltainen

Voinko ilmoittaa yritykseni osoitteeksi Jämsä Tehtaan?

Vielä tässä vaiheessa Tehtaalla ei ole tarjota kiinteää pysyvää työpistettä sitä tarvitseville. Pyrimme löytämään verkostoomme sellaisia kaupallisia toimitilatarjoajia, joiden kautta pysyvämpi sijoittuminen Jämsä Tehdas -yhteisöön olisi mahdollista.

Sydän keltainen

Voiko yhdistykset, seurat tai vastaavat pitää kokouksiaan Jämsä Tehtaalla?

Jämsä Tehtaalla järjestettävät tapahtumat ja kokoukset liittyvät ainakin jollain tavalla työntekemiseen ja oppimiseen. Toki ilta-aikaan ja viikonloppuisin Tehtaan käyttö on työntekemiseen vähäisempää ja tilaa muullekin käytölle voisi olla. Jos olet jo Tehtaan käyttäjä ja yhdistys-/seuratyöhön liittyvä palaveri olisi kätevä järjestää Tehtaalla, kysäise asiasta yhteisömanagerilta.

Jämsän kaupungilla on kokouskäyttöön tarjolla esim. entisöidyn puukoulun tiloja, joita voi tiedustella kaupungin neuvonnasta (puh. 040 825 2797).

 

PALUU TEHTAAN ETUSIVULLE