fbpx

Jämsä Tehdas etätyötilan logo

PALUU TEHTAAN ETUSIVULLE

Lounastauko-Podcast – vie ruokapöytäkeskustelut astetta pidemmälle. Jämsä Tehtaalla tuotettu Lounastauko-podcast antaa äänen pikkukaupungin osaamiselle ja tietotaidolle. Vaihtuva vieras ja vaihtuva teema. Lounastauko-podcastin kaikki jaksot ovat kuunneltavissa tällä sivulla. Voit kuunnella jaksot myös Spotifyssa ja lukuisissa muissa podcast-palveluissa.

Lounastauko-podcast sarjan tunnuskuva.

Lounastauko-podcast -sarjan ensimmäinen kausi on alkanut!

Jämsä Tehtaan etätyötilassa kohtaavat erilaiset ihmiset ja erilaiset tarinat. Lounastauko vie ruokapöytäkeskustelut astetta pidemmälle ja antaa äänen pikkukaupungin osaamiselle ja tietotaidolle. Lounastauko-podcast -pöydän ääressä nostetaan esiin piilossa olevia jämsäläisten henkilö- ja yritystarinoita ja käsitellään työelämää sekä työn tekemistä erilaisista näkökulmista.

Alta löydät Lounastauon kaikki jaksot uusimmasta vanhimpaan:

10. Marjukka Koskela, Mainostoimisto Inspire Oy ja luova työ

Tämän viikon jaksossa vieraana on Mainostoimisto Inspire Oy:n yrittäjä Marjukka Koskela.

Mainostoimisto Inspire Oy täytti elokuussa 10 vuotta ja Marjukalla on mainostoimistotyöstä jo yli 25 vuoden kokemus.

Jaksossa keskustellaan mm.

  • mitä on luovuus ja kuinka pidetään huolta, että luovuus säilyy,
  • millaista on työ mainostoimistossa,
  • yhteistyöstä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa ja
  • asioista, joista Marjukka eniten omassa työssään innostuu.

Keskustelun eri vaiheissa huokuu kiitollisuus; kiitollisuus asiakkaita, kumppaneita ja kollegoita kohtaan. Erityiset kiitokset menee Jouni Honkaselle, joka palkkasi Marjukan Mainostoimisto Ilamariin vuonna 1994.

9. Anssi Mennala – Matkailu- ja elämyspalveluiden tuottamisessa kyse on asiakaskokemuksen tuottamisesta

Tämän viikon jaksossa vieraana on matkailu- ja maatalousyrittäjä Anssi Mennala.

”Kun reunasta lähtee tekemään, niin kyllä se siitä sitten.”

Anssi on 20 vuodessa rakentanut Jämsän Paintball yrityksestään Pohjoismaiden laajimman ja monipuolisimman paintball-tapahtumajärjestäjän. Vuosien varrella harrastuksesta on kasvanut liiketoimintaa, jota uudistetaan ja kehitetään jatkuvasti. Tämän rinnalla Anssi on jo 15 vuoden ajan toiminut myös Vanha-Olkkolan tilan isäntänä maata viljellen sekä tekemällä tuotekehitysyhteistyötä konetoimittajien kanssa.

”Managementti pitää olla kunnossa.”

Jaksossa Anssin kanssa keskustellaan mm. asiakaskokemuksen tuottamisesta, erikoistumisesta ja yritysten välisestä yhteistyöstä sekä ajankäytöstä ja itsensä johtamisesta.

Jakson lopussa Anssi nostaa esille tärkeimpänä pitämänsä onnistumiset, mitä kuunnellessa hostikin menee hiljaiseksi. Syvä kumarrus vapaaehtoistyölle.

8. jakso, Jonna Siljander, Kohu Koru – asiakkaan auttaminen ja ratkaisut keskiössä

Tämän viikon jaksossa vieraana on Kohu Korun yrittäjä Jonna Siljander.

Jonna on elokuussa yhdessä miehensä kanssa perustanut Jämsään uuden kivijalkaliikkeen, Kohu Korun, joka valmistaa asiakkaille lahjatavaratuotteita toiveiden mukaisilla kaiverruksilla sekä myy myös koruja, kelloja sekä kulta- ja kellosepän palveluita. Tuotteiden lasermerkkaus on Kohu Korun yksi erottuvuustekijöistä.

Jaksossa Jonnan kanssa keskustellaan mm. kuinka Kohu Koru on saanut alkunsa, asiakkaan toiveiden täyttämisestä, asiakaspalvelusta, intohimosta työn tekemiseen ja haaveiden toteutumisesta sekä siitä kuinka on ylipäänsä tultu tähän pisteeseen.

Leppoisa keskustelun päätteeksi Jonna antaa hyvän elämänohjeen:”Tee sitä, mikä tuntuu hyvältä ja mistä tykkää, ja seuraa sitä fiilistä.”

7. jakso, Kari Mäkelä – Parasta työssä on yhteistyö asiakkaiden kanssa, ja että saa mahdollistaa heille tärkeitä asioita.

Tämän viikon jaksossa vieraana on pankinjohtaja Kari Mäkelä.

Kari muutti noin vuosi sitten perheensä kanssa Jämsään ja aloitti työt Jämsän Seudun Osuuspankin toimitusjohtajan tehtävässä.

Karin kanssa käydään keskustelua mm. Jämsään kotiutumisesta, pankinjohtajan työn monipuolisista sisällöistä, ihmisten kohtaamisesta, johtamisesta, pankkitoiminnassa ja johtamisessa tapahtuneista muutoksista sekä työn parhaista puolista.

Jakson loppupuolella antaa vinkin niille, jotka ajattelevat urapolkua pankkimaailmassa.

6. Juha Taini – Urheiluvalmennus on aktiivista vuorovaikutusta urheilijan kanssa

Tämän viikon jaksossa vieraana on jämsäläinen ammattivalmentaja ja Himos Trail -polkujuoksutapahtumien johtaja Juha Taini.

Juhalla on monipuolinen kokemus urheiluvalmennuksesta. Jaksossa keskustellaan muun muassa Gradia Jämsän ja Jämsän lukion urheiluvalmennuksesta, Juhan valmennuspäällikön roolista Turun metsänkävijöissä ja henkilökohtaisista valmennussuhteista sekä urheiluvalmennuksen kehittymisestä ja nykytilanteesta. Lisäksi kurkistetaan Himos Trail -tapahtuman taustalle, millaista työtä tapahtumajohtaja ympärivuotisesti tekee.

 

5. Helena Myllymäki – Oppilaanohjaus pysyy aina mielenkiintoisena

Tämän viikon jaksossa vieraana on Jämsän lukion opinto-ohjaaja Helena Myllymäki.

Jaksossa keskustellaan siitä, mikä sai lähtemään alalle, mitä kaikkea opon työhön kuuluu ja miten työ pysyy vuodesta toiseen mielenkiintoisena. Vaikka jotkut asiat ovat muuttuneet uran alkuajoista, pysyy oppilaan kohtaaminen työssä aina keskiössä.

 

4. Markku Vehkala – Vehkala Jeans Dealer

Tämän viikon jaksossa vieraana on monien jämsäläisten tuntema Markku Vehkala, farkkukauppias jo kolmannessa sukupolvessa. Jaksossa kuullaan tarinaa Vehkalan perustamisesta lähtien. Mistä on lähdetty liikkeelle ja mikä on muuttunut tähän päivään mennessä?

 

3. Kristiina Lähde – Vastuullinen ostaminen ja kehitysyhteistyö Afrikassa

Tämän viikon jaksossa vieraana on työelämän moniosaaja Kristiina Lähde.

”Välillä pitää valita, että haluaako saada asioita aikaan, vai haluaako saada niistä kunnian.”

Jaksossa keskustellaan Kristiinan työhistoriasta, ja esimerkiksi vuosista Afrikan mantereella kehitysyhteistyön parissa. Länsimaalaisilla on maanosasta ja sen monimuotoisuudesta paljon yksinkertaistavia ennakkokäsityksiä, ja joitakin niistä päästään purkamaan. Tiesitkö esimerkiksi, että mobiilimaksaminen on peräisin nimenomaan sieltä?

Nykyään esimerkiksi kestävyys ja vastuullisuus ovat teemoja, joiden parissa Kristiina työskentelee. Ostavastuullisesti.fi on kuluttajille näkyvä osa Infine-yritystä, ja sivusto tekee vastuullisen ostamisen kuluttajalle helpommaksi.

 

2. Mari Sarajärvi – Life coach on mielen personal trainer

Jaksossa vieraana on yrittäjä Mari Sarajärvi. Mari on Mielen Majatalon emäntä: valmentaja ja kouluttaja, tavoitteena avata ihmismielen toimintaa uusille ulottuvuuksille.

Jaksossa keskustellaan siitä, miten Mari on päätynyt omalle alalleen, ja mitä se ala oikeastaan on. Life coaching on paljon muutakin kuin ennakkoluuloisten kuvittelemaa hattarahöttöä. Life coachingissa hyödynnetään monenlaista tietämystä, ja jaksossa syvennytään mm. positiiviseen psykologiaan. Ihmisen ei tarvitse tyytyä ihan-ok-elämään, jossa ei ole merkittäviä ongelmia. Miksi siihen pitäisikään tyytyä, jos on olemassa mahdollisuus kukoistaa?

Keskustelu osuu moniin nykypäivän ajankohtaisiin teemoihin: henkisestä hyvinvoinnista huolehtimiseen, omaan jaksamiseen, hyvään ja huonoon stressiin. Kun elämässä, ja esimerkiksi koulumaailmassa, keskityttäisiin heikkouksien sijaan enemmän vahvuuksiin, voisi moni asia olla toisin. Lopussa kaikki kuuntelijat pääsevät tekemään Marin johdolla rakastavan ystävällisyyden meditaation muunnellun ja lyhennetyn version.

1. Intro – Podcast, Jämsä Tehdas, Petteri Koskinen

Mikä ihmeen podcast? Mikä ihmeen Jämsä Tehdas? Ensimmäinen intro-jakso potkaisee käyntiin Lounastauon ensimmäisen kauden. Kaksi podcast amatööriä istuu pöydän ääreen harjoittelemaan itsestään alan ammattilaisia oikeita vieraita varten. Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan itse Lounastauko-podcastiin, sen kotipesään Jämsä Tehtaaseen sekä Tehtaan yhteisömanageriin Petteri Koskiseen.

Tulevissa jaksoissa pureudutaan tarkemmin ohjelman ydinaiheisiin, mutta nyt koelennolta ollaan turvallisesti laskeuduttu ja ensi viikolla noustaan kunnolla ilmaan.

Sydän keltainen

PALUU TEHTAAN ETUSIVULLE