fbpx

Jämsä Tehdas etätyötilan logo

PALUU TEHTAAN ETUSIVULLE

Päivitetty 12.12.2021 / PK

Jämsä Tehdas – Näin meillä toimitaan

Tältä sivulta löydät tietoa, kuinka Jämsä Tehtaalla on tapana toimia. Yhteisömanagerin puoleen kannattaa kääntyä, mikäli sormi menee suuhun, eikä oikeaa toimintatapaa johonkin tilanteeseen tahdo löytyä.

Sydän keltainen

Ohjeita turvallisuuteen ja hygieniaan liittyen

Ohje tilojen käytöstä korona-aikana
(Tartuntatautilain 58 h §n mukainen suunnitelma)

Pese kädet -ohje (pdf)

Yski oikein -ohje (pdf)

Tehtaan hätäpoistumistiet ja sammuttimet (pdf)

Kiinteistön pelastussuunnitelma

Sydän keltainen

Tilojen maksimihenkilömäärät

  • Kohtaamistila max 10 hlöä
  • Avokonttoritila max 10 hlöä
  • Monitoimitila max 10 hlöä
  • Lounge max 6 hlöä
  • Neuvotteluhuone max 6 hlöä
  • Pienet työskentelytilat max 1 hlö

Sydän keltainen

Tulet paikanpäälle vain ehdottoman terveenä.

Mahtavaa, että tulet paikanpäälle vain terveenä. Mikäli kuitenkin käy niin, että työpäivän aikana alat tuntemaan olosi kipeäksi, on suositeltavaa luovuttaa ja poistua paikalta. Ilmoitathan tässä tapauksessa asiasta yhteisömanagerille.

Sydän keltainen

Käytät maskia ja huolehdit hygieniasta

Tullessasi huolehdit ohjeistuksen mukaisesta hygieniasta ja käytät kasvomaskia. Tilaan tullessa ja siellä ollessa pitää käyttää maskia. Maskin voi riisua oltaessa omalla työskentelypisteellä sekä ruokaillessa ja kahvitellessa.

Sisäänkäyntien yhteydessä löytyy heti käsihuuhde, jota luonnollisesti käytät. Käsienpesumahdollisuudet ovat tarjolla wc-tiloissa ja keittiöpisteissä. Huolehdi myös oikeaoppisesta yskimisestä.

Sydän keltainen

Vierailu ja tutustuminen Jämsä Tehtaan –tiloihin

Jämsä Tehtaan yhteisömanageri esittelee mielellään tiloja niistä kiinnostuneille. Varsinkin nyt korona-aikaan, mutta muutenkin, on hyvä sopia ajankohta etukäteen yhteisömanagerin kanssa.

Pidämme kirjaa myös kaikista vierailijoista ja tullessasi käymään Tehtaalla, pyydämme sinua skannaamaan itsesi Tehtaan kävijäksi.

Sydän keltainen

Työskenteleminen

Pidät omalta osaltasi huolen siitä, että Tehtaalla on mukava tunnelma ja samalla hyvä työskentelyrauha.

Emme ole kirjasto eli puhe kuuluu osaksi työntekemistä. Toki jos sinulla on koko päivän puheluita tai etäpalavereita, kannattaa katsoa josko työtiloja eli liukuovellisia työpisteitä olisi vapaana.

Avokonttoritilasta löytyy mahtavasti äänieristettyä puhelinkoppi, johon voit pitäytyä hoitamaan asiat, jotka vaativat yksityisyyttä tai jotka muuten vaativat paljon puhetta.

Koska Jämsä Tehdas on niin reilu, että antaa tiloja tällä hetkellä maksutta käyttöösi, lupaat sopivassa tilanteessa, esim. yhteisillä Tehtaan päiväkahveilla, jakaa palan osaamistasi myös muiden Jämsä Tehtaan käyttäjien kesken.

Sydän keltainen

Kahvittelu ja syöminen

Tiloista löytyy jääkaappi, jossa voit säilyttää omia eväitäsi ja mikro, jolla saat ruuat lämpimiksi.

Kahvipannu porisee yleensä aamu- ja iltapäiväkahvin aikaan. Tarjolla on myös tumma- ja vaaleapaahtoista kahvia sekä monipuolinen valikoima teetä. Voit halutessasi rikastuttaa ja tutustuttaa meitä tehdaslaisia myös omiin mieltymyksiisi.

Tehtaan kahvipöydän äärellä voit luontevasti tutustua muihin tehdaslaisiin.

Talo tarjoaa astiat käyttöösi, mutta sinun tehtäväksi jää likaisten astioiden palauttelu tiskikoneeseen, jotta ne taas seuraavana päivänä on mahdollista ottaa käyttöön.

Sydän keltainen

Pidät huolta siisteydestä

Meillä ollaan kuin kotona eli ulkokengät jätämme naulakolle ja sisällä kuljemme sukkasillaan tai sisätöppösillä. Näin varmistamme, että töihin on aina mukava tulla.

Työpisteen läheisyydessä on desinfioivaa puhdistusainetta, jolla pyyhkäiset työpöydän, näppäimistön ja hiiren ennen ja jälkeen työskentelyn.

Mikäli sattuu vahinko eli vaikka kahvia läikkyy, niin siivoathan jälkesi. Meillä kyllä käy siistijät paikalla kaksi kertaa viikossa (yleensä maanantai- ja torstaiaamuisin), mutta kuivuneiden kahviläikkien putsailuun kuluu kohtuuttomasti aikaa.

Varmistat myös, että donkkiheitot roskikseen uppoavat ja tarvittaessa käyt nappaamassa levypallon.

Kun lopetat työskentelyn, keräät luonnollisesti tavarat mukaasi. Jämsä Tehtaalta löytyy lukollisia säilytyskaappeja, joihin voit jättää tavaroita esim. yönylisäilytykseen, jos et kaikkea halua kantaa mukanasi ja olet seuraavana päivänä tulossa takaisin.

Sydän keltainen

Tilojen varaaminen

Olet tietoinen, että Jämsä Tehdas on ensisijaisesti tarkoitettu työn tekemiseen ja työhön liittyvien tapaamisten pitopaikaksi sekä myös opintojen suorittamiseen. Mikäli mielessäsi on jotain muuta, voit keskustella asiasta ensi yhteisömanagerin kanssa.

Varaat työpisteitä ja tiloja vain omiin tarpeisiisi eli ns. kaverin puolesta vaan varailen -tyyppisiä ratkaisuja et harrasta. Ymmärrät myös, että Jämsä Tehdas on paikka tilapäisen työn tekemiseen, etkä voi siirtää yrityksesi tai työnantajasi toimintoja täysaikaisesti Jämsä Tehtaan tiloihin.

Tilat varataan Jämsä Tehtaan DeskMe-varausjärjestelmän kautta. Huomioithan varausta tehdessäsi, että tilat ovat auki arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Käyttö muunakin aikana on mahdollista eli kysy tästä lisää yhteisömanagerilta.

Mikäli et tarvitsekaan varaamaasi pistettä, muistat perua sen, jotta sitä tarvitseva voi saada pisteen käyttöönsä.

Varausjärjestelmässä työpisteiden varaamista ei ole mitenkään rajoitettu. Luotamme, ettei sinulla ole ajatustakaan varata jotain tiettyä työpistettä aina perjantaipäivälle seuraavan vuoden ajaksi. Joku muukin saattaa haluta välillä käyttää juuri sitä samaa ”sinun” työpistettä.

Varatessasi työpisteen, oletamme sinun tutustuneen Jämsä Tehtaan turvallisuusohjeisiin ja pelisääntöihin. Varausjärjestelmän käyttäjät näkevät toistensa tekemät varaukset.

Sydän keltainen

Kalusteista ja varusteista huolehtiminen

Huolehdit Jämsä Tehtaan kalusteista ja varusteista kuten omistasi (edellyttäen, että olet tarkka omaisuutesi perään) ja mikäli vahinkoja sattuu tai korjattavaa ilmenee, vinkkaat siitä yhteisömanagerille.

Oletamme, että sinä valvot riittävästi omaa toimintaasi. Siltä varalta, että jotain kuitenkin voi tapahtua on tiloissa myös tallentava kameravalvonta. Tallennuksia säilytetään maksimissaan neljän viikon ajan ja ne ovat vahvoilla salasanoilla turvattuja. Tallenteita katsellaan vain ongelmatilanteissa.

Sydän keltainen

Tehtaan viestintä

Jämsä Tehdas kertoo aktiivisesti itsestään, toiminnastaan sekä Tehtaan käyttäjistä eri sähköisissä kanavissa, ja joskus jopa painetussa mediassakin. Jotta meillä olisi mukavaa ja rikasta sisältöä, pyrimme tallentamaan Tehtaan arkea monipuolisesti valo- ja videokuvin.

Käyttämällä Jämsä Tehtaan palveluita annat luvan, että sinua voidaan valo- / videokuvata Tehtaan tiloissa, ja että materiaalia voidaan käyttää Tehtaan viestinnässä. Luonnollisesti pyrimme ottamaan huomioon, mikäli et halua näkyä Tehtaan kuvissa. Mikäli olemme onnistuneet tallentamaan sellaisen otoksen, jota toivoisit ettei sitä käytetä, ilmoitathan siitä yhteisömanagerille.

Sydän keltainen

Lisätietoja

Neuvoja ja lisätietoja voit aina kysyä Jämsä Tehtaan yhteisömanagerilta.

Petteri Koskinen
yhteisömanageri
040 559 6455
jamsatehdas@jamsa.fi

PALUU TEHTAAN ETUSIVULLE