fbpx

Monipuolinen koulutustarjonta

Monipuolista koulutusta

Jämsästä löytyy perusopetuksen lisäksi myös laadukasta ja monipuolista toisen asteen koulutusta (Jämsän lukio ja Gradia Jämsä),  musiikkiopisto, työväenopisto sekä avoimen korkeakoulun opintokokonaisuuksia.

Huippu-urheilu ja opiskelu on mahdollista yhdistää paikallisen laadukkaan urheiluvalmennus avulla. Huipputason valmennusta on tarjolla Jämsän lukion ja Gradia Jämsän opiskelijoille ja urheiluvalmennukseen on mahdollista päästä mukaan jo yläkouluikäisenä.  Urheiluvalmennuksen painopisteinä ovat suunnistus, enduro, motocross ja alppilajeista pujottelu.

Vili Haromo

Kaksoistutkinto ja urheiluvalmennus ovat toimiva yhdistelmä

Vili Haromo suorittaa kaksoistutkintoa ja on urheiluvalmennuksessa. ”En ole kokenut tätä yhdistelmää lainkaan liian raskaaksi. Kouluissa ollaan joustavia, ja aikataulut on saatu hyvin soviteltua. Yhteistyö toimii kaikin puolin hienosti.”

Lue lisää

Jokaiselle omat opinpolut Jämsässä

Lukio, ammattiopetus tai urheiluvalmennus – tai vaikka kaikki kerralla! Jämsän opinahjoissa räätälöidään nuorille omannäköisiä opintokokonaisuuksia. Rasmus Tuominen valitsi kaksoistutkinnon. Suurin syy tulla opiskelemaan Jämsään oli kuitenkin laadukas urheiluvalmennus. Jämsässä vahvoja lajeja ovat mm. moottoriurheilu, suunnistus ja alppilajit. Työssäoppimispaikka löytyi Himokselta.

Lue lisää

Jämsässä koulutus tuo osaavaa työvoimaa

Jämsässä koulutus on monipuolista ja sitä on laidasta laitaan. Yrittäminen Jämsän seudulla ei jää kiinni ainakaan osaavasta työvoimasta, toteaa Gradia Jämsän rehtori Petteri Järvinen. Suurimmat koulutusalat ovat sosiaali- ja terveysala, metsäala, autotekniikka ja logistiikka. Gradia Jämsän erikoisuus on ammatilliseen koulutukseen yhdistetty huippu-urheilijoiden valmennus.

Lue lisää

Yli 100 000 opiskelijaa 100 km:n säteellä

Peruskoulujen ja lukion lisäksi Jämsässä toimii Kristillinen kansanopisto, jossa saa sekä yleissivistävää että ammatillista koulutusta. Jämsän työväenopistossa on vuosittain yli 300 erilaista kurssia ja musiikkiopisto tarjoaa erinomaista ohjausta musiikin saloihin.

Jämsästä 100 km:n säteellä sijaitsevat myös mm. Jyväskylän yliopisto ja ammattikorkeakoulu sekä Tampereen yliopisto, Teknillinen yliopisto sekä Tampereen ammattikorkeakoulu sekä lukuisia muita ammattiopistoja sekä kansanopistoja. Osaavaa työvoimaa on siis saatavilla niin Jämsästä kuin lähialueilta mille tahansa alalle.

Jämsän kaupungin yrityspalvelut auttaa yrityksiä oppilaitosten kanssa toteutettavissa työvoiman koulutusratkaisuissa.