fbpx
Hotel Hiisi Hill huone
Yritysten kasvutarinoita

Maaseudun rauhaa keskellä kaupunkia

Jämsän Hiisi Hillissä pääsee hengähtämään idyllisessä kartanomiljöössä ja luonnon helmassa keskellä kaupunkia. Hotellissa yhdistyvät korkeatasoinen majoitus, luontoelämykset ja ulkoreitit, alueen pitkä historia sekä keskusta-alueen monipuoliset palvelut.

Lue lisää
Yritysten kasvutarinoita

Urheiluvälineitä jo toisessa polvessa

Urheile ja työtä tee! Se on ollut Heinosen perheen motto siitä pitäen, kun he perustivat v. 1983 urheiluliikkeen. Heinosten liiketoiminta nojaa kolmeen vankkaan pylvääseen. Ne ovat laatu, palvelu ja paikallisuus. Viime syksynä Sportia Jämsässä toteutettiin sukupolven vaihdos Jounin ottaessa vetovastuun.

Lue lisää

Jämsän kaupunkikeskusta

Jämsän kaupungin kaupallista keskustaa Seppolaa kehitetään aktiivisesti viherrakentamisen ja kaavoituksen keinoin. Kaupunkikeskustan kehittymistä vauhdittava Jämsän taajamaosayleiskaava on valmistunut vuoden 2019 lopulla. Suunnitellulla maankäytöllä tulee olemaan myönteisiä vaikutuksia Jämsän keskustan kaupallisiin palveluihin.
Uudistettu Keskuskatu avattiin syksyllä 2019.

Katso vapaat toimitilat >>

Taajamaosayleiskaava mahdollistaa keskustan kehittymisen

Jämsän kaupunki laatii taajamaosayleiskaavaa, jossa esitetään kaupungin maankäytön kehittämisen tavoitteet tuleville vuosikymmenille. Yleiskaava on kaupungin strateginen asiakirja, joka ohjaa yksityiskohtaisempaa maankäytön suunnittelua ja tarkastelee alueen kehittämistä kokonaisuutena. Kaavan tavoitevuosi on 2030. Tutustu tästä tarkemmin taajamaosayleiskaavaan >>.

Kaavan tavoitteena on vahvistaa Seppolan keskustaa kaupallisena keskittymänä, jonka profiiliin kuuluvat päivittäistavarakauppa, keskustaerikoiskauppa, tilaa vievä kauppa, julkiset palvelut, sekä monipuolisesti muita viihde- ja vapaa-aikapalveluja  sekä kahviloita ja ravintoloita.

Liikuntapuisto keskellä kaupunkia

Maauimalan liikuntapuistoon on rakentunut viime vuosien aikana upeat liikkumis- ja virkistäytymismahdollisuudet tarjoava lähiliikuntapaikka. Liikuntapuistossa voi harrastaa koripalloa ja rantalentopalloa sekä pienkentille sopivia lajeja kuten boccia ja petanque. Aidatulla monitoimiareenalla saa pelattua joukkupelejä kuten jalkapalloa ja sählyä. Liikuntapuistosta löytyy myös ulkokuntoiluvälineitä sekä suosittu pumptrack-rata. Kesähelteillä voi myös uida tai viettää aikaa Maauimalan nurmialueilla.

Tiina Mäki
Yritysten kasvutarinoita

Käsityön ystävän karkkikauppa

Uusittu Jämsän Keskuskatu houkuttelee keskustan alueelle uusia liikkeitä ja asiakkaita, uskoo yrittäjä Tiina Mäki. Kun Mäki perusti kymmenen vuotta sitten käsityöliikkeen Mäen Huopaa ja Lankaa, hänen pitkäaikaisesta unelmastaan tuli totta.

Lue lisää
Vehkala farkkukauppa
Yritysten kasvutarinoita

Vehkalan perinteikäs farkkukauppa

Vehkala Jeans Dealer on perinteinen jämsäläinen vaate-alan kivijalkakauppa. Vehkalan liike on sijainnut samalla paikalla Jämsän keskustan Seppolassa jo 1930-luvun lopulta.

Lue lisää