fbpx

Tarinoita Jämsästä

Jämsän tunnelma syntyy ihmisistä, heidän tarinasta ja tekemisestään. Tutustu jämsäläisten tarinoihin, sillä Jämsä jää mieleen.

Kari Äikäs – jämsäläinen Java-osaaja

Kari Äikäs on pitkän linjan ohjelmoija. Hänen kiinnostuksensa tietokoneisiin ja ohjelmointiin syntyi jo nuorena. Ensin elektroniikka-alaa, mutta pikkuhiljaa opintojen pääaineeksi vaihtui sulautetut järjestelmät ohjelmistopainotuksella. Tällä hetkellä suosikki ohjelmointikieli on Java.

Lue lisää

Pitkä automaatioura UPM:llä vaihtui SAP-asiantuntijuuteen TietoEVRYllä

Pate Valkeajärvi on jämsäläinen osaaja, joka on tehnyt pitkän työuran paperiteollisuuden automaation parissa. Alkuvuodesta hän teki rohkean ratkaisun ja vaihtoi täysin alaa.

Lue lisää
Pasi Korpela Jämsä Tehtaalla 22.4.2022 - kuva Petteri Koskinen

IT-alan monipuolinen osaaja ja asiantuntija

Korpelan Pasi on omin sanoin nyt neljättä kertaan Fujitsulla hommissa, tällä hetkellä tittelillä Senior cloud sales lead. Pasin ura- ja elämänpolku Jämsän yläasteelta nykyiseen on ollut monivaiheinen ja värikäs ja sen voi kiteyttää ajatukseen ’Uteliaisuus uutta kohtaan ja kokemukset’. Merkitykselliseksi hetkeksi on muodostunut kullanvärinen Ford Taunus.

Lue lisää
Jukka-Pekka Korkiakangas Jämsä Tehtaalla 14.4.2022

Himoksen kävijä ja Tech Datan liiketoimintajohtaja

Näissä hommissa pitää oppia elämään jatkuvan muutoksen kanssa, toteaa JP eli Jukka-Pekka Korkiakangas. Hän on tehnyt pitkän työuran elektroniikan ja IT:n parissa. Hänen tärkein tehtävä arjessa on oman tiimin työn mahdollistaminen.

Lue lisää
Jan on viime kesästä lähtien tutustunut paremmin Jämsään, ja nykyään hän majailee joka toinen viikko paikkakunnalla. Jämsä Tehdas on muodostunut tärkeäksi työtilaksi.

Virtuaalimaailma venyttää todellisuuksien rajoja

Jan Hurstista ei tullutkaan taiteilijaa, vaan tuli virtuaalitodellisuuden taituri. Nyt mies viihtyy erinomaisesti Jämsä Tehtaalla ja nauttii paikkakunnan ulkoilumahdollisuuksista. Tehtaan päiväkahvilla kuultiin Janin mielenkiintoinen tarina.

Lue lisää
Viveca Lehtosaari 18.2.2022

Jalat maassa, pää pilvissä

Viveca Lehtosaaren unelma on jo pienestä lapsesta asti ollut kirurgin ammatti. Lapsuuden haave on säilynyt, mutta iän karttuessa myös muunlaiset asiat ovat alkaneet tuntua kiinnostavilta. Viveca on asettanut oman riman korkealle ja tällä hetkellä hän valmistautuu pääsykokeisiin. Tehtaan päiväkahvilla hän kertoi itsestään ja tavoitteistaan lisää.

Lue lisää
Kaipolan tehdasalue

Jämsän Kaipolaan syntyy ympäristöarvoja vaaliva yrityskonsepti

Vihreä portti on aukeamassa. Kaipola Greenport Oy:n hallituksen puheenjohtaja Martti Inkovaara sanoo, että Kaipolasta on tulossa kierrätystalouden, uusiutuvien hiilineutraalien materiaalien ja uusiutuvan energian solmukohta. Hän pitää Kaipolan sijaintia erittäin soveliaana kierrätystoiminnalle.

Lue lisää

Nisula Forest Oy – huippuluokan tuotekehittelyä ja kansainvälistä kauppaa

Jämsän Hallissa, aivan lentokentän kupeessa, toimii perinteikäs Nisula Forest Oy. Yritys on piakkoin ottamassa käyttöön 1500 neliön tuotantotilojen laajennusosan, jonka myötä tuotanto laajenee 50 prosentilla. Tuotevalikoimaan kuuluvat hakkuupäät, energiakourat, kuormaimet ja jatkopuomit sekä lisävarusteita ketjunpitimet, telankiristimet ja pyörivät liittimet.

Lue lisää

Perinteikäs perheyritys Ollin Sora Oy täyttää 30 vuotta

Yritys tarjoaa todella monipuolisia palveluita. Maa- ja kiviaineksen myynnin lisäksi tehdään maanrakennusta, tienhoitoa, purkutöitä, pohjatöitä, teiden perusparannusta ja talvisin aurausta. Laitteistoa löytyy monenlaista muun muassa viisi kaivinkonetta ja kuusi kuorma-autoa sekä lastauskone joka montulle.  

Lue lisää
Auteriset

Auteriset ovat yrittäjinä moniosaajia

Länsi-Himoksen juurella seisoo kohta kahdeksan vuotta toiminut Rinne-ravintola, jota luotsaa aviopari Jukka ja Tytti Auterinen. Ravintola Rinne tunnetaan runsaasta buffet-lounaastaan, joka kootaan laadukkaista raaka-aineista. Lounaspöydässä riittää valinnanvaraa moneen makuun. Rinne on monelle tuttu myös aidosta After Ski –toiminnasta, jonka Auteriset lanseerasivat Himokselle.

Lue lisää
Heikki ja Heini Rosenholm päättivät muuttaa Heinin suvun kotikonnuille Länkipohjaan. He viihtyvät vanhassa talonpoikaismiljöössä.

Rosenholmit vaalivat Länkipohjan kulttuuriperintöä

Heikki ja Heini Rosenholm päättivät muuttaa Heinin suvun kotikonnuille Länkipohjaan. He viihtyvät vanhassa talonpoikaismiljöössä. Länkipohjaa Rosenholmit pitävät kolmen vuoden asuinkokemuksen perusteella itselleen loistavana asuinpaikkana.- Täältä löytyvät ne peruspalvelut, joita arjessa tarvitaan. On kauppa ja apteekki, jopa kuntosali.

Lue lisää
Seija nauttii työstään Jokilaakson Luontaispuodin yrittäjänä, ja saa energiaa ihmisten kohtaamisesta.

Seija El Sayed uskoo positiivisuuden sanomaan

Jokilaakson luontaispuodin yrittäjä nauttii työssään ihmisten kohtaamisista ja keskusteluista. Seijan valoisa persoona on osa Puodin ilmapiiriä. Seijan puoti on paljon muutakin kuin luontaistuotekauppa, se on kuin yhteinen olohuone, jossa voi nautiskella monenlaisia herkkuja, ja kaiken kruunaa kahvittelutila Kammarissa esillä oleva taidenäyttely.

Lue lisää
Salomaan perhe 9.12.2021

”Muutto Jämsään oli paras ratkaisu”

Se kolahti heti. Vaalea, iso omakotitalo, ja sijainti täydellinen; syrjässä, metsän reunassa, mutta ei kuitenkaan täysin korvessa. Joten ratkaisu oli sillä selvä – Jarkko ja Sini Salomaa pakkasivat keväällä 2021 muuttoauton ja suuntasivat kohti Jämsää. – Ei ole tarvinnut kertaakaan katua päätöstä muuttaa Jämsään. Meillä on täällä asiat oikein hyvin.

Lue lisää
Paavo Partio, Hirvikartano

Paavo Partio isännöi Hirvikartanoa vankalla osaamisella

Paavo Partio isännöi Hirvikartanoa Jämsän Heinäselällä Himoksen jylhässä takamaastossa. Kaiken toiminnan ydin Hirvikartanolla on  laadukasta suomalaista ruokaa tarjoava ravintola. Hirvikartano tarjoaa erinomaiset puitteet juhlille ja erilaisille kokoontumisille.

Lue lisää
Marjukan työ on usein kuin palapelin kasaamista. ”Mainosten suunnittelu on sellaista askartelua ja näpertämistä, pidän siitä valtavasti.”

Jämsän mainosmaailma on Marjukka Koskelan työkenttä

Inspiren toimialaan kuuluu graafinen suunnittelu, painotyö, teippaussuunnittelu ja somistuspalvelu. Työssä Marjukkaa kiehtoo asiakkaiden ja innostavien tehtävien lisäksi luovuus. Jämsä saa kaikin puolin erinomaiset arviot; täällä on hyvä yrittää ja elää.

Lue lisää

Jämsässä on helppo yhdistää perhelomailu ja työnteko

Perheen loma-ajat eivät aina osu samalle ajankohdalle, mutta Jämsässä on nykyään helppoa yhdistää lomailu ja työn tekeminen. Tätä mahdollisuutta on tällä viikolla hyödyntänyt Tiina Niskanen. Hän työskentelee Academic Worksilla rekrytoijana. Tiinan perhe on viettänyt viikon verran lomaa Himoksella, mutta Tiinalle tämä viikko ei ole ollut pelkkää lomailua. Tiina onkin tehnyt työnsä Jämsä Tehdas -etätyötilassa ja muu perhe on saanut keskittyä lomailuun. Näin kukaan ei ole häirinnyt ketään.

Lue lisää
Paula Valkeejärvi ja Pia Tuominen Tehtaalla 19.1.2022 - kuva Petteri Koskinen-4704

Comgaten uusi työntekijä on perehdytetty Tehtaalla

Comgate Oy:n uuden työntekijän perehdytystä on hoidettu Jämsä Tehtaalla. Tehtaan vakikasvo Pia Tuominen sai mänttäläisestä Paula Valkeejärvestä itselleen uuden kollegan ja Paulan perehdyttämiseen Jämsä Tehdas on tarjonnut hienot puitteet.

Lue lisää

Sofia Mattila ja lentämisen hurma

Kuusivuotiaasta asti laji on vienyt mennessään, ja nyt 15-vuotiaana hän kuuluu Suomen naisten mäkihypyn maajoukkueeseen. Sofia Mattila käy yhdeksättä luokkaa Jämsän Paunun koulun liikuntaluokalla. Koulu on suhtautunut urheilu-uraan ymmärtäväisesti ja joustavasti. Treenejä on lähes päivittäin, lajitreenien lisäksi ohjelmistoon kuuluu esimerkiksi lenkkeilyä, kuntosalia ja fysiikkatreenejä.

Lue lisää
Mika ja Krisse Parviainen sekä lapset Jimi Lahtinen ja Janina Saari muuttivat Jämsään elokuussa. Tampereella he käyvat katsomassa edelleen Ilveksen lätkämatseja.

Jämsästä löytyi tilaa hengittää

Parviaiset halusivat pois Tampereen hulinoista. Asuinpaikaksi valikoitui Jämsä. Kun paikkakunta oli valikoitunut, alkoi talon etsintä. Jämsässä olikin ilahduttavan paljon tarjontaa – ja millä hinnalla! Tampereella omakotitalojen hinnat olivat moninkertaiset verrattuna Jämsään, joten senkin vuoksi muutto pienempään kaupunkiin tuntui Parviaisista järkiratkaisulta.

Lue lisää
joulutähdet: Joulutähdet laitetaan kasvamaan jo kesällä. Jouluna ne ovat täydessä loistossaan.

Lähikukkia Jämsästä, olkaa hyvä

Kaisa ja Kalle Urosen omistama puutarha on harvinaisuus. Suomessa on vain muutama alan yritys, joka tuottaa leikkokukkia ympäri vuoden. Erityisesti ruusuhuoneet ovat pariskunnan ylpeyden aihe. Talvi on jo tullut, mutta Urosen puutarhalla on ikuinen kevät. Jämsän Olkkolassa sijaitsevalla puutarhalla, tuhannet joulutähdet ja muut kukkaset odottavat parhaillaan pääsyä jouluisiin koteihin.

Lue lisää
Kirsi Vehkakoski ja Saara Linna Jämsä Tehtaalla

Tehtaalla: Kirsi ja Saara Ruokavirastolta

Tiistaina Tehtaalla oli Ruokavirastopäivä. Kirsi Vehkakoski ja Saara Linna vaihtoivat kesäkuussa molemmat työpaikkaa ja aloittivat työnsä Ruokavirastolla. Elokuussa he sitten tapasivat ensimmäisen kerran Tehtaalla työn merkeissä.

Lue lisää
Siperianhusky Reiska pääsi tervehtimään isäntäänsä.

Rantapirtin lämmin tunnelma lumoaa kävijänsä

Timo tunnetaan Koskenpäällä sijaitsevan Kievari Rantapirtin isäntänä, joka pyörittää vaimonsa kanssa varsinaista monitoimikeskusta. Majoituksen ja ravintolapalveluiden lisäksi on valtavasti toimintaa, kuten melontaa, moottorikelkka- ja mönkijäsafareja, frisbeegolfia, ralliautoilua, koiravaljakkoajelua, erilaisia saunakokemuksia ja nyt myös jääkartingia.

Lue lisää
yrityspalvelupäällikkö Marko Leppänen

Tehtaalla: yrityspalvelu-päällikkö Marko Leppänen

”Yrittäjiä sparrataan sekä yrittäjien suunnitelmia sanoitetaan konkreettisiksi toimenpiteiksi ja rakennetaan siihen soveltuvaa rahoitusta, investointiavustuksia ja kehittämistukia.” Näin Marko kuvaa nykyistä työtään, jota hän on tehnyt jo yli 25 vuotta jämsäläisen yrittäjyyden hyväksi.

Lue lisää
Vili Haromo

Kaksoistutkinto ja urheiluvalmennus ovat toimiva yhdistelmä

Vili Haromo suorittaa kaksoistutkintoa ja on urheiluvalmennuksessa. ”En ole kokenut tätä yhdistelmää lainkaan liian raskaaksi. Kouluissa ollaan joustavia, ja aikataulut on saatu hyvin soviteltua. Yhteistyö toimii kaikin puolin hienosti.”

Lue lisää

Jiri keksi pyyhkeen, joka ei tipahda

Se oli yksi tavallinen kesäinen ilta, kun koskenpääläinen Lindénin perhe oli saunomassa. Tuolloin 6-vuotias perheen kuopus huomasi, kuinka paljon helpompaa olisi vilvoitella, jos pyyhe ei pyrkisi jatkuvasti tipahtamaan yltä. – Olisipa pyyhkeessä hinkselit, Jiri Lindén tuumi.

Lue lisää

Veikon Koneen nuoret ammattilaiset panostavat palveluun

Mukava, avulias, ammattitaitoinen ja innostunut – muun muassa näillä sanoilla on kuvailtu jämsäläisen elektroniikkaliike Veikon Koneen nuoria myyjiä. Asiakkaisiin varsin positiivisen vaikutuksen tehneet 19-vuotiaat ovat Jalmari Lehtonen ja Tino Niemelä.

Lue lisää

Ilkka Talvi tarinoi, musisoi ja opastaa Jämsän upeassa luonnossa

Eräopaspalvelu Talvi on toiminut Jämsässä jo vuodesta 1994. Luonto on Ilkka Talvelle kuin koti; paikka rentoutumiseen, ajattelemiseen ja aistimiseen, täynnä tarinoita ja kokemuksia. Se, että Oulaisista kotoisin oleva Ilkka päätyi Jämsään, on monen tekijän summa.

Lue lisää

Tehtaalla: Kati Räsänen, tutkija, Luonnonvarakeskus

Kati Räsänen toimii tutkijana Luonnonvarakeskuksessa. Katin työpaikka on Jyväskylässä, mutta varsinkin nyt korona-aikana hän on työskennellyt etänä. Lokakuusta 2021 lähtien Kati on työskennellyt noin 1-2 päivää viikossa Jämsä Tehdas -etätyötilassa. Tehtaalla on erinomaiset tilat työskentelyyn ja Tehtaalla käynti tuo mukavaa vaihtelua työpäiviin.

Lue lisää

Himos tarjoaa monipuolista lumi-ilottelua

Sisarukset Elsi ja Jouni Ojala jatkavat isänsä Juhani ”Jussi” Ojalan vuonna 1984 paaluttaman vision toteuttamista: Himoksen rinteille Jämsään rakennetaan hiihtokeskus, joka kehittyy ja kasvaa. Yli 35 vuoden jälkeenkin alueella on tekemisen meininkiä ja monenlaista uutta kehitellään koko ajan.

Lue lisää
Huolto-Kaksikko

Huolto-Kaksikko – moottori-harrastajan karamellikauppa

Huolto-Kaksikkoon tullaan ympäri Suomen. Palveleva erikoisliike houkuttelee laajalla ja monipuolisella palvelulla. Moottoripyöriä, mopoja ja mönkijöitä on esillä kymmenittäin. Hyllyt pursuavat kypäriä, ajoasuja ja varaosia. Valikoimissa on myös sähköpyöriä, lumilinkoja, veneilytarvikkeita sekä paljon muuta.

Lue lisää
Marko Pitkänen Jämsä Tehtaalla

Tehtaalla: Marko Pitkänen, teknologiafilosofi, Vincit Oyj

– Mua kiinnostaa, miten organisaatioiden ajattelu ja järjestäytyminen vaikuttaa rakenteiden syntymiseen, ja mitä teknologioita on käytössä. Sekä toisinpäin, että miten teknologia on vaikuttanut rakenteisiin. On myös kiinnostavaa oppia ymmärtämään, miksi ihmiset kokevat järjestelmät monimutkaisiksi.

Lue lisää

Kiva kenkä, parempi mieli

Kenkäkauppias Ulla Pajala on kasvanut jalkinekaupan takahuoneessa. Pajalan kenkään tullaan varta vasten kauempaakin. Ohikulkijat muistavat paikan ja pysähtyvät ostoksille. Pajalan kenkä on juureva jämsäläisyritys. Vaikka kenkätavarataloa on houkuteltu laajentamaan toimintaansa laajemmalle, kauppias kokee Jämsän riittävän.

Lue lisää
Mikko Laine

Tehtaalla: Mikko Laine, suunnittelija Helsingin pelastuslaitos

Mikko pakkasi kaksi alle kouluikäistä lasta autoon, lähti syysloman viettoon Jämsään omien vanhempiensa luokse ja tuli Tehtaalle töihin. Työt ovat hoituneet Jämsä Tehtaalta mukavasti.

Lue lisää
Roni Äikäs

Tehtaalla: Roni Äikäs, ohjelmoija ja 4H-yrittäjä

Roni Äikäs on 13-vuotias 4H-yrittäjä. Hän on 7-vuotiaasta harrastanut ohjelmointia ja puheesta pulpahtelee mm. JavaScriptiä, Java, Python ja PHP. Hän on ollut mm. challenge.fi-hakkerointikilpailussa 3.sijalla ja ikäryhmänsä paras.

Lue lisää
Saija asuu perheineen idyllisellä Korvenmäen asuinalueella Jämsänkoskella.

Saija Silén on Saunamestari ja perinteen vaalija

Vuoden Saunamestarin titteli meni tänä vuonna ansaitusti jämsänkoskelaiselle puuhanaiselle, jolle sauna on sydämen asia. Hänet tunnetaan etenkin Juokslahdella sijaitsevan Saunakylän aktiivina, sekä rakennustutkijana, joka vaalii suomalaista perinnetietoutta ja jakaa sitä eteenpäin.

Lue lisää
Jari Elonen

Elonen Oy laajenee, mutta koti pysyy Jämsässä

– Positiivinen ilmapiiri ruokkii hyvää. Toimin yrittäjänä yhteensä yhdeksässä eri kaupungissa ja näen paljon erilaisia toimintatapoja, kyllä se avoin asenne ja joustavat rakenteet ovat paras ratkaisu. Nyt tuntuu siltä, että Jämsässäkin kuljetaan myönteiseen, valoisampaan suuntaan. Se tuntuu hyvältä. Toteaa Jari Elonen

Lue lisää
Jani Viitasaari

Tehtaalla: Jani Viitasaari, yritysvelho, Jämsän kaupunki

Jämsän kaupungin yritysvelhona Janin tärkeimpänä tehtävänä on auttaa Jämsään sijoittumista harkitsevia löytämään sopivia ratkaisuja. Logistiikka-alan lisäksi Janilta löytyy kokemusta mm. rakentamisesta, kiinteistökehityksestä, myynnistä ja markkinoinnista sekä tilitoimistoalasta.

Lue lisää
Haaviston asukkaat - Marika Hakkarainen ja Juha Pihlajamäki

Uusi koti Haaviston tähtien alla

Marika Hakkarainen ja Juha Pihlajamäki muuttivat Helsingistä Haavistoon, sopivan pieneen kyläyhteisöön. Juha tekee töitä sovelluskehittäjänä ja Marika on taloushallinnon asiantuntija. Pääkaupunkiseudulla sijaitsevilla konttoreilla heillä on edelleen toimistopaikat, mutta työt sujuvat oikein hyvin etänä.

Lue lisää

Tehtaalla: Teemu Virtanen, mökinomistaja Himokselta

Teemu johtaa Ernst & Young Oy:llä teknologian riskitiimiä. Työpaikka ja asunto ovat pääkaupunkiseudulla ja Jämsään Teemun oli tuonut Himos.

Lue lisää

Päivi Heikkala luottaa Himoksen vetovoimaan

– Yhteistyö on tärkeä asia, vahvat, toimivat verkostot ovat avainasemassa. Ei mikään yritys pärjää yksin, HimosLomien toimitusjohtajana tämän vuoden helmikuussa aloittanut Päivi kommentoi.

Lue lisää
Raili Pekki ei tiedä ihanampaa paikkaa kuin tuulessa lainehtiva porkkanapelto.

Porkkanamaalta rouskis

Raili Pekki on viljellyt Hopsun kylällä porkkanaa 40 vuotta. Vanha järvenpohja on oivallinen kasvualusta jämsäläiselle terveyspommille. On yksi asia, mistä hän ei ole hevillä maatalousyrittäjänäkään luopunut: nimittäin korkokengät.

Lue lisää
Piritta Koskinen - kuva Milka Koskinen

Tehtaalla: Piritta Koskinen, Jämsän kaupunki

Piritta Koskinen on Sysmästä kotoisin, mies on bongattu kesätyön yhteydessä Kuusamon markkinoilta ja kahdeksan Jyväskylässä vietetyn vuoden jälkeen vuonna 2005 hän muutti perheineen miehen kotipaikkakunnalle Jämsään. Kokemusta ja oppia on vuosien varrella kertynyt hengästyttävän paljon. Tällä hetkellä Piritan työhön Jämsän kaupungilla kuuluu mm. senioriasumisen kehittämishanke.

Lue lisää
Timon ja Tuijan yhteistyö toimii erinomaisesti. Sisarukset ovat pyörittäneet Valokuvausliike Nevalaista vuodesta 1992.

Kuvia vuodesta 1957 – Valokuvausliike Nevalainen

Nevalaista voidaan tituleerata legendaariseksi jämsäläisyritykseksi, joka on toiminut vuodesta 1957 lähtien. Vaikka digiaika onkin mullistanut kuvien ottamisen, jakamisen ja kehittämisen, jotkut asiat pysyvät.

Lue lisää

Tehtaalla: Sinikka Långström, Nelonen Media Live

Viikkoa vaille ikänsä Jämsässä asunnut Sinikka on innostunut työstään Nelonen Media Livellä: ”Tykkään työstäni ihan älyttömästi. Päätonttina mulla on markkinointi, nyt työnalla syksyn ja talven risteilyt ja ensi kesän 14 festarit ja siihen vielä konsertit päälle.” Sinikka tunnustaa myös olevansa syksyihminen ja erilainen luontoläheinen tekeminen on mieleistä.

Lue lisää
Kristiina Lähde Jämsä Tehtaan Loungessa

Joutsenosta Afrikan kautta Jämsään

Joutsenossa syntynyt Kristiina Lähde on päätynyt 2017 Jämsään monen mutkan kautta. Hänen työ on muun muassa yritysjohtamisen konsultointia, kehitysyhteistyöhankkeita ja vastuullisuusmuotoilua. Jämsä Tehdas -etätyötila on tuonut Kristiinan arkeen toivotun lisän. Tietotyöläisyrittäjälle paikallinen työyhteisö ja ammattillinen verkosto ovat tärkeitä.

Lue lisää
Anssi ja Minna Mennala

Huvitusreservaatissa kaikki hyvin

Jämsän Alhojärvellä on pohjoismaiden suurin ja monipuolisin paintball-alue. Kaikki alkoi pari vuosikymmentä sitten. Anssi Mennala oli ottanut hiljattain kotitilan isännyyden hoitaakseen ja kaverit kyselivät, että eiköhän voitaisi pelata Mennalan metsikössä paintballia. Anssi Mennala innostui ja loppu onkin historiaa. Kavereiden kanssa pelaamisesta on kehittynyt Jämsän Paintball Oy.

Lue lisää
Margareetta ja Satu Myllysilta

Yrittäjäsiskot löysivät unelmauransa

Myllysiltojen liikkeessä on runsas ja vaihtuva kattaus kodinsisustustuotteita ja monenlaista lahjatavaraa. Liikkeen tavaramerkki on laaja valikoima mattoja ja erityisesti käytävämatot. Yrityksen perustamisvaiheeseen he hakivat apua Jämsän kaupungin yrityspalveluista.

Lue lisää
Kunto ja Anna-Maija Ojansivu

Ojansivut nauttivat Jämsänkosken rauhasta ja vedestä

Ojansivut ovat tottuneet siihen, etteivät työt ole välttämättä ihan nurkan takana. Isoin asia kotipaikkakunnalla on ehdottomasti rauha, jota kumpikin arvostaa. Jämsän palvelut saavat heiltä kiittävän arvosanan; sen mitä tarvitsee, saa läheltä.

Lue lisää
Ismo Reitmaa

Tehtaalla: Ismo Reitmaa – Probis Solutions Oy

Ismo kuvaa itseään melko jämsäläiseksi. Juuret ovat useamman sukupolven takaa Jämsässä. Oman lapsuuden Ismo vietti Kaipolassa ja tällä hetkellä hän asuu perheineen Juokslahden kylällä. Ismon yritys, Probis Solutions Oy, rakentaa ja ylläpitää vaativaan yrityskäyttöön tarkoitettuja ohjelmistoja ja tietojärjestelmiä.

Lue lisää
Raisa Heino

”Käytännön työ konttorihommat voittaa”

Viheralan yrittäjä Raisa Heino vaihtoi virkauran työhanskoihin. Eikä kadu. Häntä ei haittaa ollenkaan, vaikka housunpolvet välillä mustuvat mullassa.

Lue lisää

Tehtaalla: Ari Lappeteläinen, Infinera Oy

Ari on kotoisin Varkaudesta, josta opinnot veivät pääkaupunkiseudulle ja Otaniemeen. Jämsään Arin on tuonut rakkaus. Nykyään perheeseen kuuluvat vaimo ja lapset.

Lue lisää

Sopuisaa mökkeilyä koko suvun voimin

Mikko ja Mikael, isä ja poika, Gottleben perheineen viettävät paljon aikaa mökillä Jämsän Himoksella. Vapaa-ajan vieton lisäksi mökiltä käsin tehdään myös töitä. Himokselta löytyy miehille mieluisa harrastus, golfaaminen.

Lue lisää

Rakkaus kuljetti Jämsään

Neljä äitiä ja neljä tarinaa, kuinka rakkaus on kuljettanut heidät Jämsään, ja kuinka Jämsän musiikkiopiston muskari on yhdistänyt heidät.

Lue lisää

Ritarinkangas kulkee jämsäläisten rinnalla arjessa ja juhlassa

Jämsän Haaralankankaalla sijaitseva Ritarinkangas on vuodesta 2000 alkaen nähnyt valtavan määrän juhlia. Nykyinen yrittäjänä Olli Hautaniemi ei suinkaan ole tyytynyt ainoastaan vanhan toiminnan ylläpitämiseen, vaan hommaa on kehitetty jatkuvasti.

Lue lisää

Tehtaalla: Juha ja Mette – Berliinistä etätyössä Tehtaalle

Jämsä Tehtaan käyttäjäprofiiliin voi lisätä nyt myös Berliinin. Juha asuu tällä hetkellä puolisonsa Metten kanssa Berliinissä, mutta on alun perin Jämsästä kotoisin.

Lue lisää
Aarni, Elias, Anna, Eero, Teemu ja Terhi Ronkainen asuvat lähes satavuotiaassa omakotitalossa, jonka pihalla voi touhuta monenlaista. Pihasta löytyy muun muassa keinut, trampoliini, frisbeegolfkori ja pienten oma suunnistusrata.

Jämsä on urheilullisen perheen aarreaitta

Teemu ja Terhi muuttivat Muuramesta Jämsänkoskelle vuonna 2002. Muuttoa ei koskaan ole tarvinnut katua. Ihastuimme mummonmökkiä muistuttavaan rakennukseen.
Nyt se mummonmökki on kauniisti remontoitu ja laajennettu talo, jonka pihasauna lämpiää harva se ilta.

Lue lisää

Tehtaalla: Juulia Peippo, sosionomiopiskelija, Metropolia AMK

Juulia mielestä on ollut paljon helpompi keskittyä opinnäytetyön tekemiseen täällä Tehtaalla, kun tekemättömät kotiaskareet eivät ole vieneet huomiota.

Lue lisää

Tehtaalla: Pia Tuominen, asiantuntija, Comgate Oy

Pia on matkailualan todellinen moniosaaja: ”Mää jään sinne, missä on hauskaa”, sanoo yksi Jämsään jäänyt.

Lue lisää
Immu on paluumuuttaja, joka ei ole katunut päätöstään muuttaa takaisin kotiseudulleen. ”Jämsä on koti.”

Palvelupäällikkö Immu Isosaari tietää, että Jämsä on liikkujan helmi

Immu Isosaari ja polkupyörä on Jämsässä tuttu näky – kaduilla, poluilla, metsissä, Himoksessa, ihan missä vain. – Jämsässä on erinomaiset mahdollisuudet laadukkaaseen elämään.

Lue lisää

Parasta on Jämsän rento ilmapiiri, ja tietenkin ihmiset

Pirjo ja Johanna, äiti ja tytär, muuttivat Jämsään keväällä 2020. Jämsä on lumonnut kaksikon monin tavoin. Jo heti ensimmäinen aamu on jäänyt mieleen.

Lue lisää

Tehtaalla: Mari Sarajärvi ― Elämän suorittajasta sädehtiväksi yrittäjäksi

Mari palasi opintovapaan jälkeen vielä hetkeksi pankkiin, mutta jokin oli muuttunut. Enää suorittaminen ei ollut se ykkösjuttu, vaan tilalle oli tullut jotain muuta, tarve huolehtia myös omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta.

Lue lisää

Tehtaalla – Tiina Jussi-Pekka: ”Tehdaslaisilta vinkkejä niin töihin kuin mökkeilyynkin”

Jämsä Tehdasta Tiina kuvaa käytännölliseksi, yhteisölliseksi ja idearikkaaksi. Muilta tehdaslaisilta on saanut vinkkejä niin töihin kuin mökkeilyynkin.

Lue lisää

Tehtaalla: Kari Pitkäniemi, WIMMA Lab Student Coach, JAMK

Kari kuvaa itseään haaveilijaksi ja kyselijäksi… pikkaisen ”tuulella käyvä” kaveri omien sanojensa mukaan. Karin mielestä hän on tylsä tyyppi, mutta lupasi kuulijoilleen spektaakkelin.

Lue lisää

Tehtaalla: Milka Koskinen, yhteisömanagerin kesäsijainen

Kesä-heinäkuu ajan Milkan voi bongata kesäpetterinä yhteisömanagerin pöydän takaa.

Lue lisää

Tehtaalla: Emma Selenius, sosiaalisen hyvinvoinnin päällikkö, SPR

SOTE-alalla toimiva valtiotieteilijä, jonka tavoitteena oli päästä YK:n pääsihteeriksi

Lue lisää
Jämsä tukee tonttihankinnoissa: ilmasta otettu maisemakuva Himoslehtelästä

Jämsä tukee tonttihankintoja hurjalla –70 % alennuksella

Jämsä tukee tonttihankintoja nyt tiputtamalla yritys- ja vapaa-ajan tonttien lähtöhinnat alle puoleen normaalista.

Lue lisää

Tehtaalla: Kaie Hakonen, yrittäjä, Sanfavora

Kaie Hakonen on hyvinvointiyrittäjä, kirjailija ja ruokakouluttaja. Kaien yrityksen nimi, Sanfavora, on esperantoa ja tarkoittaa terveellistä ruokaa.

Lue lisää

Tehtaalla: Matias Myllymäki, Otava Oppimisen palvelut

Matias tunnustautuu intohimoiseksi lumilautailun ystäväksi ja Himoksessa on tullut vietettyä tunti jos toinenkin. Myös jalkapallo ja Jämsänkosken Ilves osoittautuvat olevan sydäntä lähellä.

Lue lisää

Tehtaalla: Anne Silván, Smartum Oy

Anne on syntyperäinen jämsäläinen. Opiskelujen ja työn perässä matka on vienyt Jyväskylän kautta Helsinkiin. Paluumuuttajana Anne tuli takaisin Jämsään vuonna 2009.

Lue lisää

Tehtaalla: Kristiina Lähde, Saliens Oy

Kristiina on kotoisin Joutsenosta. Matka on kulkenut Helsingin ja Jyväskylän kautta Afrikkaan, ja sieltä edelleen Helsingin kautta Jämsään.

Lue lisää

Tehtaalla: Petteri Koskinen, yhteisömanageri

Petteri on Jämsässä syntynyt ja seitsemän Jyväskylässä vietetyn vuoden jälkeen vuonna 2005 jälleen paluumuuttajana Jämsään uudelleen kotiutunut kolmen lapsen isä.

Lue lisää
Maalaishotelli Morva

Ruokaa, rauhaa ja rakkautta

Maalaishotelli Morvassa laadukas majoitus ja maukas lähiruoka tulevat aidosti sydämestä. Täällä ihminen voi oikeasti olla kuin kotonaan.

Lue lisää

Yritys hyvä kymmenen

Koronavuoden 2020 jämsäläinen Vuoden Yrittäjä on Huopatehdas J. Alhon yrittäjä Johanna Alho. Jämsänkosken Vuoden Yrittäjä on puolestaan Puutavaraliike Ekmanin yrittäjä Jouni Ekman. Paikalliset yrittäjäyhdistykset tukevat ja kannustavat jäseniään.

Lue lisää

Pirtin Kehräämö vahvistaa tuotantoaan ja sijoittuu Jämsään

Pirtin Kehräämö liittää Jämsän tuotantopisteen osaksi Pirtin Kehräämöä. Tavoitteena on aloittaa tuotanto Jämsässä vuoden 2021 alussa. Alkuvaiheessa Jämsässä työskentelee 4-5 henkilöä. Kysynnän lisääntyessä henkilöstön määrää kasvatetaan. Osaltamme haluamme tukea Jämsän seutua vakavassa muutostilanteessa.

Lue lisää

CSI Composite Solutions and Innovations Oy Jämsään

Komposiittiteknologiaan erikoistunut CSI Composite Solutions and Innovations Oy siirtää koko toimintansa Jämsän Halliin.

Lue lisää

Nisula Forestille iso laajennus Jämsään

Nisula Forest investoi yli kahdella miljoonalla ja aikoo palkata uusia työntekijöitä – Yritys valmistautuu jopa tuplaamaan tuotantonsa.

Lue lisää

Uusi rivitalokohde aivan Jämsän keskustassa

Jämsän kaupungissa on harvoin tarjolla tällaista kohdetta ja vielä uusia rivitaloasuntoja. Upean maiseman ja ympäröivän luonnon lisäksi rivitalot sijaitsevat kävelymatkan päässä Jämsän keskustan palveluista. Himos useine harrastemahdollisuuksineen on myös lähietäisyydellä.

Lue lisää

Tekijät kohtasivat Jämsän rekrytapahtumassa 27.1.2020

Tekijät kohtaavat -rekrytointitapahtuma Jämsässä houkutteli ihmisiä mukavasti Jokivarren puukoululle. Iltapäivän aikana arviolta 300-400 ihmistä osallistui tapahtumaan.

Lue lisää

Jämsässä koulutus tuo osaavaa työvoimaa

Jämsässä koulutus on monipuolista ja sitä on laidasta laitaan. Yrittäminen Jämsän seudulla ei jää kiinni ainakaan osaavasta työvoimasta, toteaa Gradia Jämsän rehtori Petteri Järvinen. Suurimmat koulutusalat ovat sosiaali- ja terveysala, metsäala, autotekniikka ja logistiikka. Gradia Jämsän erikoisuus on ammatilliseen koulutukseen yhdistetty huippu-urheilijoiden valmennus.

Lue lisää