fbpx

VT 9/24 Risteysalue – mahdollisuuksien kauppapaikka

Katso Rusulan videoesittely! Katso Manulan videoesittely!

Sijoitu Jämsään!

Kiinnostuitko?
Haluatko luoda menestystarinasi Jämsässä?

Jätä yhteystietosi. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Jätä yhteydenottopyyntö

3,6 miljoonaa ajoneuvoa vuodessa -
Olisiko sinusta liikenteen virtojen pysäyttäjäksi?

1:19 min Tampereelle
1:43 min Lahteen
2:52 min Helsinkiin —

Valtava potentiaali tavoitettavissa alle kolmen tunnin

10 miljoonaa potentiaalista asiakasta 400 km säteellä —
Löytäisitkö niistä omasi?

Mahdollisuuksien kauppapaikka

Jämsä sijaitsee keskellä Suomea valtateiden 9 ja 24 risteyksessä, Lahti – Tampere – Jyväskylä kolmion keskellä. Yrityksillä on lyhyet kuljetusetäisyydet pääkaupunkiseudulle, satamiin ja muihin suurempiin keskuksiin. Raideliikennekapasiteetin kehittäminen tukee alueen kansainvälistä kasvua.

Risteysalueella sijaitsee mm. kaksi liikenneasemaa, pikaruokaketjuja sekä tavaratalo Tokmanni. 3,6 miljoonaa ajoneuvoa ohittaa risteysalueen vuosittain*.

Risteysaluetta kehitetään Jämsän käyntikorttialueena, jolle voidaan ohjata ohiajavaa liikennettä palvelevaa erikoiskauppaa, outlet -tyyppisiä liikkeitä sekä ravintolapalveluja. Alue sopii hyvin sellaisille yrityksille, jotka haluavat toiminnalleen näkyvyyttä ja jotka palvelevat sekä ohikulkevia että pidempään alueella viihtyviä matkailijoita. Merkittävien valtateiden solmukohtana risteysalue on loistava sijoittumispaikka hyviä logistisia yhteyksiä etsiville yrityksille. Kaavoituksella alueelle on mahdollista muodostaa mittava määrä uusia yritystontteja nykyisten lisäksi.

*Lähde: Liikennevirasto liikennemäärät

Alueen faktat

 • 3,6 miljoonaa ajoneuvoa vuosittain
 • Tontteja liike, toimisto sekä ympäristöhäiriöttömän teollisuuden rakentamiseen
 • Tonttien pinta-alat 6 800 – 8 900 m²
 • Rakennusoikeus 2 700 – 3 500 k-m²
 • Tontit mahdollista vuokrata tai lunastaa
 • Alueen kunnallistekniikka on valmiina
 • Vesi- ja viemärijohdot on rakennettu tontin rajalle valmiiksi

Varaa yritystonttisi mahdollisuuksien kauppapaikalta!

Alueen tulevaisuus

Merkittävät keskukset ovat aina kehittyneet tärkeimpien kulkuyhteyksien solmupisteisiin. Risteysalueen VT 9/24 potentiaali tulee kasvamaan, sillä vaikka tulevaisuuden logistiset tarpeet muuttuvat, ne eivät katoa. Liikenteen määrän ennakoidaan kasvavan tulevaisuudessa teknisten ratkaisujen kehittymisestä huolimatta ja pääväylillä kulkevan liikenteen merkitys tulee lisääntymään ja vahvistamaan risteysalueen potentiaalia logistisena keskuksena. Myös työmatkapendelöinnin ennakoidaan kasvavan. Kaupallisten palvelujen uskotaan sijoittuvan kaupunkikeskuksiin ja saavutettavuudeltaan parhaille alueille, kuten valtatien 9 varrelle.

Risteysalueen tonttifaktaa

Jämsän kaupunki myy lähellä risteysaluetta yritystontteja Manulan ja Rusulan alueilla.

Risteysalueen valmiit tontit:

 • Tonttien pinta-alat 6 800 – 8 900 m²
 • Rakennusoikeus 2 700 – 3 500 k-m²
 • Tontit mahdollista vuokrata tai lunastaa
 • Alueen kunnallistekniikka on valmiina
 • Vesi- ja viemärijohdot on rakennettu tontin rajalle valmiiksi

Rusulan alueen vapaat yritystontit

Jämsän kaupungilla on tällä hetkellä tarjolla neljä vapaata tonttia Rusulan alueella. Tonteille pääsee halutessaan rakentamaan samantien. Tontit ovat valmiiksi lohkottuja ja ne ovat kunnallistekniikan piirissä. Tonttien käyttötarkoitusmerkintä kaavassa on KL (Liikerakennusten korttelialue), joka mahdollistaa esim. myymälöiden ja muiden vastaavien kaupallisten palvelujen rakennusten toteuttamisen.

Rusulan tonttitarjontaan voi tutustua Jämsän kaupungin karttapalvelussa

Manulan alueen vapaat yritystontit

Jämsän kaupungilla on tällä hetkellä tarjota kahta vapaata tonttia Manulan alueella. Tonteista toinen on jo valmiiksi lohkottu (1102-1) ja sille pääsee rakentamaan heti, toinen tontti (11-1105) vaatii lohkomisen ennen rakentamista. Manulan alue on kunnallistekniikan piirissä. Tonttien käyttötarkoitusmerkintä kaavassa on KL (Liike- ja toimistorakennusten korttelialue) sekä TY (Ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialue).

Manulan tonttitarjontaan voi tutustua Jämsän kaupungin karttapalvelussa

Ota yhteyttä ja varaa tontti >>

Yritysten kasvutarinoita

Uutta liiketilaa vilkkaalle risteysalueelle

Jämsän keskustan kupeessa olevalle Jyväskylä-Tampere -tien ja Lahdentien risteysalueelle ollaan suunnittelemassa uutta liiketilaa. Hankkeen takana on jämsäläinen A1 Kiinteistöt Oy. Liiketilan rakentaminen alkaa heti, kun kiinnostuneita on tarpeeksi.

Lue lisää
Yritysten kasvutarinoita

Savusauna on nautiskelijoita varten

Suuri osa uusista suomalaisista savusaunoista on jämsäläisen Sisusaunan Jämsässä rakentamia ja asiakkailleen valmiina toimittamia saunoja. Sisusauna on täyden palvelun talo. Savusaunojen lisäksi yritys valmistaa ja toimittaa kiukaita, rakentaa muun muassa kesämökkejä ja piharakennuksia sekä huoltaa saunoja.

Lue lisää
Yritysten kasvutarinoita

Mönkijöitä ja moottoripyöriä ympäri Suomen maan

Moottoripyöriä ja mönkijöitä myyvän Huolto-Kaksikko J-P Laineen työntekijöitä yhdistää yksi asia, kaikki ajavat moottoripyörillä. Huolto-Kaksikko on täyden palvelun yritys, mistä ajoneuvo-ja laitemyynnin lisäksi saa niin tarvikkeet, varaosat kuin huollonkin. -Helsingistä kävi hiljattain asiakkaita, ja he totesivat, että täällä on paljon enemmän tavaraa kuin siellä, yrittäjä Juha-Pekka Laine sanoo.

Lue lisää